Haberler

12'nci Uluslararası Eyüp Sultan Sempozyumu'na Önemli İsimler Katılacak

Eyüp Belediyesi tarafından organize edilen 12’nci Uluslararası Eyüp Sultan Sempozyumu 6-8 Kasım tarihleri arasında Eyüp Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Eyüp Belediyesi tarafından organize edilen 12'nci Uluslararası Eyüp Sultan Sempozyumu 6-8 Kasım tarihleri arasında Eyüp Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Sempozyuma başta Mısır ve Suudi Arabistan olmak üzere çok sayıda ülkeden profesör konuşmacı olarak katılacak.

Eyüp Belediyesi'nin Siyer Vakfı katkılarıyla düzenlediği 12'nci Uluslararası Eyüp Sultan Sempozyumu'nda, 6-7 -8 Kasım 2015 tarihlerinde yurt içinden ve yurt dışından birbirinden değerli ilim adamları İstanbul'da olacak. Eyüp Kültür Sanat Merkezi'nde "Hz. Halid b. Zeyd Ebü Eyyüb el-Ensari ve Fetih" teması ile gerçekleşecek sempozyumda, İstanbul'un manevi fatihi Eyüp Sultan Hazretleri'nin Fetih, Tebliğ ve Davet anlayışının yanı sıra 7 farklı oturum ile hayatının, birçok yönü tanıtılacak.

Cuma sabahı Eyüp Kültür ve Sanat Merkezi'nde Ebü Eyyüp El-Ensari'nin rivayet ettiği hadislerin yazıldığı bir hat sergisi ile başlayacak olan sempozyum etkinlikleri çerçevesinde, Siyer Vakfı Kurucusu Araştırmacı-Yazar Muhammed Emin Yıldırım 7 Kasım Cumartesi akşamı 20.00'de Eyüp Sultan Camii'nde "Aşkın ve Sevdanın Sahabicesi" başlığı ile Eyüp Sultan Hazretlerini anlatacak. Açılışını İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran'ın yapacağı sempozyumun onur konuğu önemli ilim adamlarından Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma olacak.

Ülkenin tanınmış alim ve akademisyenlerinin yanında Medine, Katar, Kanada, Güney Afrika ve daha bir çok yerden katılacak hocalarımız ile başlayacak sempozyum 3 gün sürecek. Prof. Dr. Salih Tuğ, Prof. Dr. İsmail Lütfi Çakan, Prof. Dr. Mustafa Fayda, Prof. Dr. Sadettin Ökten, Prof. Dr. İskender Pala, Prof. Dr. Beşir Ayvazoğlu gibi çok değerli akademisyen ilim adamlarının yanı sıra, İhsaan Taleeb, Ahmad Shaban, Sami Abdullah el-Mağlus, Mohammad Harb, Khalid Bakkar gibi değerli ilim adamlarının katılacağı sempozyum, Pazar günü değerlendirme oturumu ile sona erecek.

Sempozyum ile ilgili detaylı bilgilere www.eyupsultansempozyumu.com'dan ulaşılabilir. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Suudi Arabistan Eyüp Sultan İstanbul Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title