Haberler

12 Dev Adamın Başkent Çıkarması

12 Dev Adamın Başkent Çıkarması

A Milli Basketbol Kafilesi Bugün Ankara'ya Kara Yoluyla Giderken, Ankara Atatürk Spor Salonu'nda Yarın Başlayacak ''efes Pilsen World Cup 5'' Öncesinde Swissotel'de Bir Basın Toplantısı Düzenlendi.

A Milli Basketbol Kafilesi bugün Ankara`ya kara yoluyla giderken, Ankara Atatürk Spor Salonu`nda yarın başlayacak ``Efes Pilsen World Cup 5`` öncesinde Swissotel`de bir basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Basketbol Federasyonu Genel Sekreteri Ali Özsoy, her zaman olduğu gibi bu yıl da dünyanın en önemli takımlarını Türk seyircisinin huzuruna çıkarttıklarını belirterek, ``Beşincisini düzenlediğimiz organizasyonda yine birbirinden kuvvetli takımlar var. Daha önce de Brezilya, Çin Halk Cumhuriyeti, İtalya, Almanya ve Fransa gibi onlarca kuvvetli takım sıralarımızdan geldi, geçti. Efes Cup`ı yurtdışında birçok takım takip ediyor. Dünyadaki en önemli hazırlık turnuvalarından biri olarak değerlendiriliyoruz. Yurtdışında turnuvamızdan memnuniyetle bahsedildiğine şahit olduk`` diye konuştu. Özsoy, dün saat 11.00`da Nijerya`nın turnuvaya katılamayacağının ortaya çıktığını kaydederek, ``Katar takımı bizim (B) planımızdı. Nijerya`nın katılamaması nedeniyle Katar programıza dahil oldu`` dedi.

Özsoy ayrıca, Gençlik ve Spor Ankara İl Müdürlüğü`ne, ana sponsorları Efes Pilsen`e ve katkılarından dolayı Swissotel`e de teşekkür etti. Öte yandan Efes Pilsen Pazarlama Direktörü Dilek Başarır da Efes Pilsen olarak yıllardır spora katkıda bulunduklarını, Efes Pilsen basketbol takımlarının 30. yılını kutladıklarını belirterek, şöyle konuştu: ``Ne mutlu ki mili takımda da bizden birçok sporcu var. Biz, Türkiye`de spora katkıda bulunmayı sosyal bir sorumluluk olarak görüyoruz. Bu organizasyonla Türkiye`nin tanıtımına katkıda bulunduğumuza inanıyoruz.``

Milli Takımlar Direktörü Doğan Hakyemez ise 30 yıllık geçmişi olan Efes Pilsen`in altyapısında birçok sporcu yetiştirdiğini söyledi. Gösterdiği büyük özveri ve katkılardından dolayı Efes Pilsen`e teşekkür eden Hakyemez, ``Milli takımın Dünya Şampiyonası`nda iyi dereceyi alması için elimizden geleni yapıyoruz. İtalya`da istemediğimiz bir sonuç aldık. Ümit milli takımdan 6 oyuncu aldık.

Gelecek hafta cuma günü Almanya`da Berlin Süper Cup`a katılacağız. Burada Almanya ile maç yapacağız. Ardından 9 Ağustos`tan itibaren Seul`de, İtalya ve Güney Kore ile oynayacağız. 13 Ağustos`ta Tokyo`dan Hamamatsu`ya gideceğiz. Dünya Şampiyonası`na kadar da hazırlıklarımızı burada sürdüreceğiz`` dedi. Gençlik ve Spor Ankara İl Müdürü Ahmet Sağlam da bu organizasyon için öneri geldiğinde hiç tereddüt etmeden kabul ettiklerini ifade ederek, ``İl müdürlüğü olarak Atatürk Spor Salonu`nun tüm bakım ve onarımlarını tamamladık. Sağlık ve emniyet açısından da her türlü önlemi aldık`` diye konuştu.

(A) Milli Basketbol Takımı Kaptanı İbrahim Kutluay ise, 15. Dünya Şampiyonası finallerine iyi bir hazırlık dönemiyle katılacaklarını belirterek,``Şu anda performansımız üst düzeyde değil, hazırlıklarımız devam ediyor`` dedi. Savaşan, mücadeleyi bırakmayan ve herkesin sevip sayacağı bir milli takım yaratmak istediklerini ifade eden Kutluay, ``İtalya`da çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdik. Oynadığımız 2 hazırlık maçını kaybetmemize rağmen iyi mücadele ettik`` diye konuştu. İbrahim Kutluay, Hidayet Türkoğlu ve Mehmet Okur`un milli takımda yer almamasıyla ilgili sorulan bir soruya ise Kutluya, şu yanıtı verdi: ``Bu 2 arkadaşımızın kaliteleri tartışılmaz, ancak her ikisi de beden ve fizik olarak hazır olmadıkları için burada değiller. Milli takımın kapıları her oyuncuya açıktır. Burada olmamaları kendi tercihleridir. Artık bu takımla mücadele edeceğiz. Bu milli takımın çok büyük başarılar elde edeceğine inanıyorum.``

(A) Milli Takım Başantrenörü Bogdan Tanjeviç ise şu ana dek 25 günlük bir hazırlık dönemi geçirdiklerini ve takımın çok iyi çalıştığını vurgulayarak, ``Dünya Şampiyonası`nda kuvvetli bir takım olacağız`` dedi. Dünya Şampiyonası hazırlıkları kapsamında şu ana dek tam kadro olarak çalışma fırsatı bulamadıklarını da ifade eden Tanjeviç, ``Fakat geride kalan oyuncularım mükemmel bir atmosfer oluşturdu. Ümit Milli Takım`dan gelen oyuncularımın da takıma çabuk adapte olacaklarını düşünüyorum`` diye konuştu.

Yarın başlayacak ve ilk kez tam kadro olarak mücadele edilecek Efes Pilsen World Cup 5`ten sonra takımın gücüyle ilgili daha sağlıklı bilgiye ulaşacaklarını ifade eden Tanjeviç, ``Dünya Şampiyonası`nda güçlü bir takım olacağız. Şampiyonada yer alacağımız gruptaki takımların güçlerine saygı duymak lazım ama bizim de büyük bir gücümüz ve güvenimiz olacak`` dedi.

Diğer yandan A Milli Basketbol takımı basın toplantısının ardından Ankamall Alışveriş merkezinde imza gününe katıldı. Ankaralıların yoğun ilgi gösterdiği imza gününde izdiham yaşandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor
Ünlü şarkıcı Metin Arolat hayatını kaybetti

Ünlü şarkıcı Metin Arolat hayatını kaybetti

İsrail, Lübnan'ın kalbine saldırdı! Hizbullah'ın iki numaralı ismi öldürüldü

Hizbullah'ın iki numaralı ismi öldürüldü

Cinayeti çözecek ses kaydı: Amca ile işçisinin Kürtçe telefon konuşması deşifre edildi

Amca ile işçisinin Kürtçe telefon konuşması deşifre edildi

Skandal görüntüler ortaya çıktı! Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn darp edildi

Skandal görüntüler! Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn darp edildi

title
respondToVisibilityVideo(document.getElementById('contentElement'), function () { });