Haberler

11. Dil ve Kültür Festival

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, 16 ilçenin milli eğitim müdürü ile 11.Dil ve Kültür Festivali kapsamında bir araya geldi.

Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, 16 ilçenin milli eğitim müdürü ile 11.Dil ve Kültür Festivali kapsamında bir araya geldi.

Gönüllü Eğitimciler Derneği ve Festivalin Komite Başkanı Şenol Tayfun, toplantıda yaptığı konuşmada, eğitim camiasının desteğinden memnun olduklarını belirtti.

11 yıldır düzenlenen Türkçe Olimpiyatlarında Afrikalı bir gencin okuduğu şiirle "duygularımız kabarıyor" diyen Tayfun şöyle devam etti:

"Hollandalı bir öğrencinin kaleminden dökülen Türkçe kompozisyonla tefekküre dalıyor, Kazakistanlıların oynadığı kolbastıya aynı coşkuyla eşlik ediyoruz. Belli ki biz de aslında kendi kültürümüzü yeterince hissedememenin, derya içindeyken ıslanamamanın özlemini çekiyoruz. Bir şiir kitabını karıştırmayalı belki aylar oldu, türkülerin tadına daha varamadık, halk oyunlarını sadece resmi bayramlarda izlemekle yetindik. İşin daha korkuncu, son yıllarda özellikle yaygın internet kullanımı ve diğer teknolojik gelişmelerin etkisiyle, doğru biçimde Türkçe kullanımından giderek uzaklaştık."

Dil ve Kültür şenliğine destek vereceklerini ve bu heyecanın tüm öğrencilerin yaşamasını arzu ettiklerini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre de organizasyona tüm Aydın halkının sahip çıkmasını istedi.

Bu konuda üzerine düşen her şeyi yapacaklarını söyleyen Töre, "Bizler ayağımıza gelen bu fırsatı değerlendirerek bütün öğrencilerimizin bu heyecanı yaşamasını istiyoruz" dedi. - AYDIN

Kaynak: AA / Yerel

Pervin Töre Aydın Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title