Haberler

100 Bin YTL'lik Dilenme Anlaşması

Samsun'da Düzenlenen Operasyonda Çoğu Çocuk 10 Dilenci Yasal İşlem İçin Zabıta Ekiplerince Alınırken, Dilenci Operasyonunda Şebekelerin 50 İla 100 Bin YTL'lik Dilenme Anlaşmaları Yapıldığına Dikkat Çekildi.

Samsun'da düzenlenen operasyonda çoğu çocuk 10 dilenci yasal işlem için zabıta ekiplerince alınırken, dilenci operasyonunda şebekelerin 50 ila 100 bin YTL'lik dilenme anlaşmaları yapıldığına dikkat çekildi.

İlkadım Belediyesi zabıta ekipleri, cami önlerinde vatandaşların duygularına sömürerek haksız kazanç sağlamaya çalışan dilencilere yönelik operasyon düzenledi. Yaklaşık 2 saat süren operasyonda çoğu çocuk 10 kişi ekiplerce dilendikleri yerlerden alınarak haklarında işlem yapılmak üzere belediyeye götürüldü. Yaşları 01-13 yaş arasında değişen çocuklarında bulunduğu dilenciler, yine kazançlarıyla dikkat çekti. Cuma namazı çıkarışında sadece 5 dakikalık sürede 350 YTL toplayan dilencilerin parasına

tutanakla el koyuldu. Üzerlerinde gerekli aramalar yapıldıktan sonra özellikle sürekli zabıta ekiplerine yakalanan dilenciler ekiplere duygu sömürüsü yapmayı ihmal etmedi. Zabıta ekiplerinin kararlı olduğunu gören dilenciler, bu sefer hakaret tarzı yöntemlere başvurdu. Şehir dışından gelen dilencilerinde yakalandığı operasyonda, çocukları perişan halleri zabıta ekiplerinin tepkisine neden olarak dilendiren kişiler uyarıldı.

Dilencilerin hedefinde kendilerini teşhir eden gazeteciler de vardı. Yapılan operasyonu görüntülemeye çalışan basın mensupları, bazı dilencilerin saldırısına uğradı.

Operasyonun ardında bilgi veren İlkadım Belediyesi Zabıta Müdürü Alaaddin Öznohut, Ramazan ayının da yaklaşmasıyla birlikte dilenci sayında artış gözlendiğini söyledi. Artık dilenciliğin bir sektör olduğunu, şebekeler tarafından özellikle sakat vatandaşlar toplanarak dilendirildiğini belirten Öznohut, yaptıkları operasyonlarda elde ettikleri bilgiler doğrultusunda, şebeke liderlerinin sakat olan bireylerin ailelerine çocuklarını dilendirme karşılığında 50 ila 100 bin YTL arasında para verdiğinin

öğrenildiğini kaydetti. Yaptıkları operasyonlarda dilenen kişilerin üzerinde zaman zaman 3 bin YTL'ye kadar para çıktığına dikkat çeken Öznohut, dilendirmek için verilen paraların, sağlanan kazanç karşılığında düşük sayıldığını, dilenen bir kişinin bu paradan daha çok kazanç elde ettiğini ifade etti. Öznohut, dilenenlere para verilmemesi çağrısında bulundu.

(MD-SA-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki! Cuma namazı kaçta bitiyor? Cuma namazı ne zaman biter, saat kaçta bitiyor? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY maçı ne zaman? #9917 Maç saat kaçta, hangi kanalda? Survivor Nefise kaza mı geçirdi, ne oldu? Survivor Nefise'nin son durumu ne? 23 Nisan'daki Dilan Polat gösterisine soruşturma başlatıldı mı? Dilan Polat taklidi için bakanlık harekete geçti!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title