Haberler

10. Uluslararası İstanbul Bienali Kitap Oldu

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İksv) Tarafından Düzenlenen 10. Uluslararası İstanbul Bienali, "Bir Bienal Bir Bilanço" Adıyla Kitaplaştırıldı.

Başladığı 8 Eylül'den itibaren, yurtiçi ve yurtdışından olmak üzere 100 bini aşkın kişi tarafından ziyaret edilen 10. Uluslararası İstanbul Bienali, kitap oldu.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 10. Uluslararası İstanbul Bienali, "Bir Bienal Bir Bilanço" adıyla kitaplaştırıldı.

10. Uluslararası İstanbul Bienali'ni kuramsal açılardan irdeleyen, bundan sonraki bienallere ve benzer başka sergilere de ışık tutacak açılımlara işaret eden, "Bir Bienal, Bir Bilanço", bu kapsam ve boyutta hazırlanmış ilk çalışma olma özelliğini taşıyor.

Kitap, yazarları olan, Rafet Arslan, Nazan Azeri, Erkan Doğanay, Müfit İşler, Ekrem Kahraman, Cavit Mukaddes, Özcan Türkmen, Zafer Yalçınpınar ve Feyyaz Yaman'ın, analitik/eleştirel teorik bildirimler biçiminde sanat ortamına sundukları yazıları, bakışları ve düşünceleri toplamından oluşuyor.

Çin sanat eleştirmeni Hou Hanru'nun küratörlüğünde gerçekleştirilen ve 96 uluslararası sanatçı ve sanatçı grubundan 150'yi aşkın proje katıldığı 10. Uluslararası İstanbul Bienali'nin irdelendiği kitapta, son yıllarda daha da belirginleşen küratöryel sisteme de değiniliyor.

Çekirdek Sanat Yayınları'ndan çıkan, "Bir Bienal Bir Bilanço"yu yayınevi ise şöyle tanımlıyor:

"Bir Bienal Bir Bilanço", sanatın özgün, bağımsız ve özgür kimliğini, üretkenliğini karanlık odakların hizmetlerine teslim etmek isteyenlere karşı muhalif duruşa sahip bir hakikat yolculuğu denemesidir." (ANKA)

(GO/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title