Haberler

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen gecede, kentte görev yapan bürokratlar ile Hataylı siyasetçi, sporcu, sanatçı ve iş adamlarına ödül verildi.

Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen gecede, kentte görev yapan bürokratlar ile Hataylı siyasetçi, sporcu, sanatçı ve iş adamlarına ödül verildi.

Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, Ottoman Palaca Otel'de düzenlenen etkinlikte, tarihi, doğal güzelliklere sahip ve çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapmış kentte farklı sektörlerde başarılı olmuş kişiler bulunduğunu belirterek, bunun yanı sıra şehirde tarım ve ticaret alanında da Türkiye'de ilk sıralarda yer alan ürünlerin bulunduğunu söyledi.

Farklı dine inananların bir arada barış ve hoşgörü içerisinde yaşadığı Hatay'ın, yaklaşık 1,5 milyonluk nüfusuyla 81 il arasında nüfus açısından 13'üncü sırada yer aldığını vurgulayan Lekesiz, kentin iki sınır kapısıyla Türkiye'nin Ortadoğu'ya, Ortadoğu'nun da Avrupa'ya açılan kapısı konumunda olduğunu belirtti.

HGC'nin girişimleriyle düzenlenen "1. Hatay'ın Enleri" ödül töreninin anlamlı olduğunu dile getiren Lekesiz, bu güzel etkinliğe katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Lekesiz, olgun demokrasinin olmazsa olmazı olan gazeteciliğin, toplumu bilgilendirme ve bilinçlendirme, kamuoyu oluşturma adına önemli bir görevi yerine getirdiğine değinerek, kentte görev yapan basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş da Hatay topraklarının çok bereketli olduğunu ve sayılamayacak kadar enlerinin bulunduğunu söyledi.

Hatay'ın tarihi, kültürü ve medeniyet birikimiyle dünyaya örnek bir kent olduğunu vurgulayan Savaş, kentin enlerinin daha da artırılması gerektiğini dile getirdi.

HGC Başkanı Ahmet Yetişen ise tüm gazetecilerin çalışan gazeteciler gününü kutlayarak, bu yıl birincisini düzenledikleri "Hatay'ın Enleri" etkinliğini geleneksel hale getirmeyi düşündüklerini söyledi.

Konuşmaların ardından, kentte görev yapan bürokratlar ile yurtiçi ve yurtdışında başarılı olan Hataylı siyasetçi, sporcu, sanatçı ve iş adamlarına katılımcılar tarafından plaket verildi.

Davetliler, gecenin sonunda Hataylı şarkıcı Eylem'in seslendirdiği şarkılar eşliğinde eğlendi.

Törene CHP Hatay milletvekilleri Hasan Akgöl ve Refik Eryılmaz, MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, Prof. Dr. Şükrü Ersoy, yönetmen Semir Aslanyürek, gazeteci Mithat Bereket, kaymakamlar, belediye başkanları, kurum müdürleri, iş adamları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve gazeteciler katıldı.

- HATAY

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title