Haberler

1 Milyar YTL, Bursalı Kobi'leri Bekliyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (Btso) Genel Sekreteri Tolga Yücel, 16-17 Mart 2007 Tarihleri Arasında Bursa'da Düzenlenecek Kobif Kobi Bilgi ve Eğitim Fuarı'nın Kobi'lerin Bilgi ve Finansman Açıklarını Gidermede Büyük Rol Oynayacağını Bildirdi.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Genel Sekreteri Tolga Yücel, 16-17 Mart 2007 tarihleri arasında Bursa'da düzenlenecek KOBİF KOBİ Bilgi ve Eğitim Fuarı'nın KOBİ'lerin bilgi ve finansman açıklarını gidermede büyük rol oynayacağını bildirdi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde 5.'si Bursa'da düzenlenecek KOBİF KOBİ Bilgi ve Eğitim Fuarları'nın tanıtım toplantısı, Almira Otel'de yapıldı. Toplantıda konuşan BTSO Genel Sekreteri Tolga Yücel, Bursa'da bilgiye ulaşmakta güçlük çeken ve finansman açığı olan 11 bin civarında KOBİ ölçekli firmanın bulunduğunu belirterek, "Türkiye gibi Bursa'da da şirketlerin tamamına yakını aile şirketleri ve KOBİ niteliğinde. Bu tür şirketleri güçlendirmek, rekatebe hazır hale getirmek için bu fuar büyük bir fırsat. Dünyada da rekabeti tetikleyen, bunun sonucunda kaliteli malın ucuza tüketiciye sunulmasına neden olan KOBİ nitelikli firmalardır. O nedenle BTSO olarak fuarı çok önemsiyoruz. Bu fuarın KOBİ'lerin bilgi ve finansman açıklarının giderileceği, rekatebete hazır hale getirileceği bir alan olacağına inanıyoruz" dedi.

KOBİF KOBİ Bilgi ve Eğitim Fuarları'nı düzenleyen Forum Fuarcılık yetkilisi Nuriye Koç ise, Bursa'daki fuarda çeşitli kurumlarca sağlanan 1 milyar YTL'nin KOBİ nitelikli firmalarla buluşacağını kaydederek, "Fuar çerçevesinde Ankara'daki fon kullandıran resmi kurumlar bir anlamda Bursa'ya getiriliyor. KOBİ'lere 2007 yılı içinde çeşitli kurum ve kuruluşların sağlayacağı teşvik ve destek miktarı 1 milyar YTL iken, KOBİ'lerimizin bu destek ve teşviklerden yeteri kadar yararlanamadığı, hatta birçoğunun destek ve teşviklerden haberdar olmadığı biliniyor. '1 Milyar YTL KOBİ'leri Bekliyor' sloganıyla düzenlenecek fuarlarda, KOBİ'lere sağlanan destek ve teşvikler anlatılacak, problemlerin çözümüne yönelik bilgi aktarımı yapılacak" diye konuştu.

Almira Otel'de 16-17 Mart 2007 tarihleri arasında gerçekleştirilecek fuara 80'i aşkın firma, kurum ve kuruluş katılacak.

(EŞ-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title