Haberler

Diş Karartmaktan, Bacak Boyamaya Geçmişteki En Tuhaf Güzellik Akımları

Güncelleme:

Kimi iğrenç, kimi anlamsız ama bir zamanların modası olan güzellik akımlarına bakmak, belki geleceğin güzellik standartlarını tahmin etmek için bize yol gösterebilir.

Dünyadaki güzellik anlayışı sürekli değişiyor. Bir zamanlar moda olup insanlara çekici gelen şeylere bugün burun kıvrıldığını görebiliyoruz. Bu tanık olduğumuz değişim her ne kadar oldukça hızlı gibi görünüyor olsa da, tarihte bir yolculuğa çıktığımızda gördüğümüz manzara, tahminimizden de keskin bir değişim yaşandığını fark etmemizi sağlıyor. Bir zamanlar nelerin güzellik ya da çekicilik unsuru olarak kabul edildiğini bugünün standartları ile anlamak çok güç. Kimi iğrenç, kimi anlamsız gelen ve bir zamanların modası olan bu güzellik akımlarının en tuhaf olanlarına bakmak, belki geleceğin güzellik standartlarını tahmin etmek için bize yol gösterebilir.

GENİŞ KAVİSLİ ALINLAR


Rönesans döneminde geniş ve büyük kavisli alınlar bir güzellik göstergesiydi ve kadınlar sırf bu sebeple saçlarının önlerini tıraş edip alınlarını olabildiğince genişletirlerdi.

YARATICILIKTA NİRVANA: BACAKLARINI BOYADILAR


2. Dünya Savaşı sırasında görülen naylon kıtlığı sebebiyle külotlu çorap bulmak oldukça güçleşmişti. Bazı kadınlar da çareyi, bacaklarını boyamakta buldu. Naylon görünümünü taklit eden pek çok boya piyasaya sürüldü ve kadınlar evden çıkmadan önce bacaklarını gerçeği ile ayırt etmenin zor olduğu bu boyalarla boyamaya başladı.

KÜÇÜK AYAKLAR


13. yüzyılda Çin'deki kadınlar arasında yaygın olan moda ise olabildiğince küçük ayaklara sahip olmaktı. Kadınlar bu amaçla, ayaklarını küçük yaştan itibaren bandajlayarak sararlar ve deforme ederek büyümesini engellerlerdi.

KAFATASI ŞEKİLLENDİRME


Maya Uygarlığı'nda, MÖ. 1000 yılından başlayarak kafatası şekillendirme modası başlamıştı. Çocukların kafaları küçük yaştan itibaren sarılarak deforme edilir ve ön tarafı düzleştirilir, bu da bir güzellik göstergesi sayılırdı.

UZUN TIRNAKLAR


Qing Hanedanlığı sırasında Çin'de uzun tırnak oldukça modaydı. 20-25 santim uzunluğa erişen tırnaklar hem güzellik hem de zenginlik göstergesi olarak kabul ediliyordu. Bu insanlar, yemek yemek ya da giyinmek gibi şeyler için hizmetçilerine bağımlılardı.

BALDIR KASLARI ÖNEMLİ


Özellikle 18. yüzyılda ve öncesinde Orta Çağ'da baldır güzelliği çok önemliydi. Daha çok erkekler arasında yaygın olan bu akım sebebiyle genellikle dar ve uzun çoraplar giyilir, baldır kasları sergilenirdi. Hatta bazı erkekler bunun için çoraplarının içine dolgu koyarlardı.

KİRPİK YOLMAK


Ortaçağ ve Rönesans döneminde, Avrupalı kadınlar için kirpiklerini tamamen yolmak modaydı ve bu oldukça seksi bulunuyordu. Bu acı verici işlemin kadınlara daha taze, sağlıklı ve çekici bir ifade kattığı düşünülüyordu.

DİŞ KARARTMA


Japonya'da binlerce yıl süren bir uygulamaya göre kadınlar, evlendikten sonra dişlerini tamamen karartırlardı. 19. yüzyıla kadar süren bu uygulama, güzelliğin ve evli olmanın bir taahhüdü olarak kabul ediliyordu.

BEYAZ TEN


17. yüzyılda, İngiltere'de, olabildiğince beyaz tenli olmak modaydı. Bu zenginliğin göstergesi olarak kabul görüyordu. Güneşe çıkmamak demek, çalışmak zorunda olmamakla eşdeğerdi. Hatta bazı kadınlar boyunlarından göğüslerine kadar boyayla mavi damarlar çizip daha solgun bir imaj yaratmaya çalışırlardı.

KADINLARIN VAZGEÇİLMEZİ: KORSE


16. yüzyıldan itibaren kullanılmaya başlanan korselerde 19. yüzyılda ufak bir değişiklik oldu. Bundan önce beli inceltmek, göğüs kısmını yukarıya taşımak için kullanılan korseler, bu tarihten itibaren daha çok göğüslerin arasını açmak amacıyla kullanılmaya başladı. Göğüs arasında büyük bir boşluk olması çekici bulunuyordu.


Birleşik Krallık'ta Kral VII. Edward döneminde, kadınların korse yardımıyla kum saati şeklinde görünmesi ideal kabul ediliyordu.

TOMBULLUK


Çin'de, Tang Hanedanlığı döneminde bugünün aksine tombulluk, yuvarlak yüzler, büyük yanaklar ve geniş alın kadınlarda güzellik göstergesi olarak görülüyordu

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Çin Halk Cumhuriyeti Komik - İlginç Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title