Haberler

Zonguldak'taki Medikal Operasyonunun Ardından

Zonguldak'ta Yaklaşık 9 Ay Önce Yapılan Medikal Operasyonu ile İlgili Sosyal Güvenlik Kurumu (Sgk) Müfettişleri, İncelemelerini Tamamladı. Raporlarını Tamamlayan Müfettişlerin Ankara'ya Gitmesinin Ardından, Medikal Firmalara Ait Bir Minibüs Dolusu Dosya ve Fatura da Ankara'ya Gönderildi.

Zonguldak'ta yaklaşık 9 ay önce yapılan medikal operasyonu ile ilgili Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) müfettişleri, incelemelerini tamamladı. Raporlarını tamamlayan müfettişlerin Ankara'ya gitmesinin ardından, medikal firmalara ait bir minibüs dolusu dosya ve fatura da Ankara'ya gönderildi.

Zonguldak'ta bazı medikal firmaların yolsuzluk yaptığı iddialarının ardından geçtiğimiz yıl Şubat ayında polis tarafından sözkonusu firmalara operasyon düzenlenmiş; sahte küpür, kaşe, rapor ile abartılı ve yanlış faturalarla devletin 1.5 milyon YTL dolandırıldığı ortaya çıkmıştı. Olayın ardından görevlendirilen SGK müfettişleri, incelemelerini tamamlayarak bir rapor hazırladı. Müfettişlerin Ankara'ya gitmesinin ardından medikal firmalarına ait dosya ve faturalar da Zonguldak Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne

ait bir minibüse konularak Ankara'ya gönderildi. Dosya ve faturaların, müfettişlerin raporundaki iddiaları ispatlayan ve bu konuda delil teşkil eden evraklar olduğu belirtildi. Operasyon sonrası tıkanan hukuki sürecin de raporlar doğrultusunda hız kazanacağı ifade edildi.

(SD-AK-OK-Y

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title