Haberler

Zonguldak'ta Yerel Yönetimler

Zonguldak Belediyesi'ne Ait Mezarlıklarda Yer Sıkıntısı Nedeniyle 3 Kişilik Aile İçin Mezar Yeri Ücreti 500 YTL'yi Buldu. Yüzde 95'i Dolan Asri Mezarlıkta Son Zamanlarda Acil Definler İçin Hizmet Verilirken, Tek Kişilik Mezar Yeri 100 YTL'den Satılıyor.

Zonguldak Belediyesi'ne ait mezarlıklarda yer sıkıntısı nedeniyle 3 kişilik aile için mezar yeri ücreti 500 YTL'yi buldu. Yüzde 95'i dolan Asri mezarlıkta son zamanlarda acil definler için hizmet verilirken, tek kişilik mezar yeri 100 YTL'den satılıyor.

Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Ender Gürcan, üç kişilik mezar yerinin 500 YTL'ye, iki kişilik mezar yerinin 250 YTL'ye, tek kişilik mezar yerinin ise 100 YTL'yer satıldığını belirtti.

Toplam 16 dönümlük Asri mezarlığın yüzde 95 oranında dolduğunu ifade eden Gürcan, Rat Mahallesi'ndeki yeni mezarlık alanı için çalışmaların tüm hızıyla sürdürüldüğünü söyledi. 0-3 yaş gurubu çocuk için mezar yeri 15 YTL, 4-7 yaş gurubu çocuk için mezar yerinin 22.50 YTL olduğunu kaydeden Gürcan, "Mezar açma ve kapama ücreti KDV hariç 30 YTL. Çam ağacından tabut 112.50 YTL, tabut kiralama 15 YTL, mezarlıkta cenaze yıkama ücreti KDV hariç 15 YTL, cenazenin evden mezarlığa getirilmesi 15 YTL, cenazenin evinden mezarlığa, oradan camiye ve tekrar mezarlığa getirilmesi 30 YTL. Belediye sınırları dışında cenaze nakil ve oto hizmetleri iki kat ücrete tabi tutuluyor. Şehrimizdeki mezarlıkta çok az yer kalması nedeniyle Rat Mahallesi'nde yeni bir mezarlık alanı oluşturuyoruz. Çalışmalar sürüyor. Yeni alanı sene sonuna yetiştirmye çalışıyoruz" dedi.

(SD-AK)

10.05.2007 17:09 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title