Haberler

Zonguldak'ta Yerel Yönetimler

Türkiye'nin En Küçük Sokakları Zonguldak'ın Muslu Beldesi'nde Bulunuyor. Yerleşimin Dağınık Olarak Bulunduğu Beldede, İleriye Dönük Yapılaşmalar da Göz Önününde Bulundurularak 3 Binanın Bulunduğu Yerler de Sokak Kabul Edilip İsim Verildi.

Türkiye'nin en küçük sokakları Zonguldak'ın Muslu Beldesi'nde bulunuyor. Yerleşimin dağınık olarak bulunduğu beldede, ileriye dönük yapılaşmalar da göz önününde bulundurularak 3 binanın bulunduğu yerler de sokak kabul edilip isim verildi.

Karadeniz'in bir çok ilinde olduğu gibi dağınık yapılaşmanın belirgin olarak görüldüğü Zonguldak'ın Muslu Beldesi'nde yeni adrese dayalı nüfus sayımı için sokak ve cadde isimleri yeniden elden geçiriliyor. Yapılaşmanın artacağı düşünülerek beldede 3 binanın bulunduğu yerler de sokak kabul edilerek, isim veriliyor. Bin 643 hane ve 2 bin 400 nüfusun bulunduğu beldede, tamamlanan çalışmalarda toplam 3 mahalle, 4 cadde ve 22 adet sokak oluşturularak isim verildi. Sokak başına ortalama 8 hanenin düştüğü beldede, yaklaşık 8 sokakta 3'er bina ve 6 daire bulunuyor.

Beldenin en büyük sokağında da yaklaşık 40 hanenin bulunduğunu belirten Muslu Belediye Başkan Veki Uğur Arslankaya, "Beldemizde toplam bin 643 hanede 2 bin 400 kişi yaşıyor. Beldede ekonomik hareketlilik bulunmaması nedeniyle yapılaşmalar belirli yerlere değil de ayrı ve dağınık bölgelerde oluşmuş. Yeni yapılacak nüfus sayımı için biz de tüm binaları sayarak sokaklara ayırdık. bazı sokaklarımızda 3-4 bina bulunuyor. Buraları, ileriye dönük yerleşimin artacağını da düşünerek sokak yapma kararı aldık. Türkiye'nin en küçük sokaklarını oluşturduk" dedi.

(SD-AK)

11.02.2007 16:07 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title