Haberler

Ziya Doğan Sözün Bittiği Yerde

Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, Medyada Çıkan Haberleri Eleştirdiği Basın Toplantısında, "Artık Basın Toplantısı Düzenlemeyeceğim. Bundan Sonra Demeçlerimi Kendi Web Sitemden Okuyabilirsiniz" Dedi. Doğan, "Ben Çok Rahatım. İnsanlar Yüz İfademden Bir Şey Çıkararak Yorum Yapıyor" İfadesini...

Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, medyada çıkan haberleri eleştirdiği basın toplantısında, ¨Artık basın toplantısı düzenlemeyeceğim. Bundan sonra demeçlerimi kendi web sitemden okuyabilirsiniz¨ dedi. Doğan, ¨Ben çok rahatım. İnsanlar yüz ifademden bir şey çıkararak yorum yapıyor¨ ifadesini kullandı.

KUPADA DEĞİŞİK TAKIM

TSYD Trabzon Şubesi`nde düzenlediği basın toplantısına, Sakaryaspor maçının değerlendirmesi ile başlayan Doğan, ¨Sakarya maçı belki ligde en az pozisyon verdiğimiz maçtı. Bence iyi mi oynadık, hayır. Sadece ikinci yarının bir bölümünde sahaya iyi oyun yansıttık. Hatalı bir golle yenildik. Pozisyon zenginliği bizdeydi ama gerçek Trabzonspor sahada değildi, ben de memnun değilim. Hayat devam ediyor. Eskişehir maçında bazı oyuncularımı görüp değerlendirmek istiyorum. 25 oyuncu var, hepsini görmemiz lazım. Bu maçı da tabii ki ciddiye alacağız. Antalya maçı var sonra. Türkiye` de büyük – küçük kulüp yok. Belki yaş itibariyle büyük olabilirler ama dengeli bir lig seyrediyoruz. Antalya iyi takım. Zor bir hafta olacak. Hiçbir maçı küçük görme gibi bir düşünce içinde değiliz. Herkese eşit hazırlanıyoruz¨ dedi.

¨YÜZ İFADEMDEN SONUÇ ÇIKARIYORLAR¨

Göreve geldiği günden bu yana gazetelerde sürekli konuşturulduğunu belirten Doğan, ¨İnanın ben çok rahatım. Yüz ifademden insanlar bir şey çıkararak yorum yapıyor. Bir şey beni çok üzüyor. Yalan haberlerle özellikle oyuncularım meşgul ediliyor. Bunlar genç oyuncular. Onların ayağına bakıldığı ve onlardan başarı beklendiği süreçte sağlıklı bir ortam yok. Bunları sağlıklı hale getireceğiz. Şu ana kadar eleştirilerin hiçbirine hiçbir şekilde cevap vermedim. İnsan köşe yazısını yazar, taktikle ilgili, oyuncuyla ilgili yorumlara saygı duyarım. Bir şeye asla saygı duymam. Kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesine. `Ziya Doğan iki kere istifa etmiş, yönetim kurulu tarafından kabul edilmemiş` türü haberler kamuoyunu yanlış bilgilendirmedir. Böyle bir şey asla olmamıştır. Kendileri burada taktik geliştiren bir iki kişi olabilir. Yazanların suçu değil. Yazdıranlar var. Bu çok yanlış. Transfer haberleri çıkıyor. Şu ana kadar benim yedek kalecilerim dışında hepsi gönderildi. Bunlara inanamıyorum. Oyuncular da aynı şekilde rahatsız. Bazı oyuncuların ağzından demeçler var. Öyle haberler çıkıyor ki. Geçen gün bir gazete yazmış, `Celaleddin ve Szymek` i yönetim kadro dışı bıraktı` diye. Oyuncular bana geldi, hatta onlara kızdım. İlkeli bir teknik adamım, prensipliyim. Benim bulunduğum yerde yönetim kurulu kadro dışı bırakmaz. Ben bırakırım. Bunu oyunculara da söyledim. Biz etkilenen oyuncuları düzeltmekle uğraşıyoruz. Zamanımızı boş şeylerle harcamak zorunda kalıyoruz¨ dedi.

¨BU SON TOPLANTIM¨

Doğan, bundan sonra basın toplantısı düzenlemeyeceğini de ifade ederek, ¨Kendi web sitemi kurdum. Oradan açıklamalar yapacağım. Haftada bir gün basın toplantısını oradan alabilirsiniz. Bir kelime söylüyorum, orayı başlığa çekiyorsunuz. Ben Lazaroni` yi direkt suçlayarak hiçbir şey söylemedim. Bir TV programına çıktım, bir şey söyledim. Ama onu aldılar, devamlı şekilde kullandılar. Belki saha sonuçları iyi gittiği için, önceki dönemimde böyle şeyler olmadı. Tabi sizin de haklı olduğunuz konulardan biri saha sonuçları. Ama saha sonuçları kötü diye uydurma şeyler yapmayacağız. Çok iddialı bir teknik adamım. Hiçbir futbolcuyla ilgili yönetime bir rapor vermedim. Mutlaka bu raporu vereceğim, mutlaka bazı oyuncular gidecektir. Ama başkan dahil kimseye şu ana kadar rapor vermedim, bu konuda konuşmadım. Tabii ki hazırlıklar yapacağız. Transfer yapacağız anlamında değil, ama gelecekle ilgili planlar yapmak adına oyuncu izleyeceğiz. Transferi şu ana kadar hiç düşünmedim. Zaten devre arasına kadar oyuncularımdan nasıl verim alabilirsem o verimi almak durumundayım. Üzülerek söylüyorum, gerçekten biz artık web sitemizden açıklamaları yapacağız, ona rağmen artık yalan haberler olursa, kanuni yollarla hakkımı arayacağım¨ diiye konuştu.

¨BÜYÜK EKSİKLİK VAR¨

Bu tür bir toplantı düzenlediği için üzgün olduğunu da vurgulayan Doğan, ¨Sizinle sohbetlerde birbirimizi anlıyoruz ama bazı şeylere önlem alamadım. Ama bazı kişiler kasıtlı yanlışlar yaparak çok değerli büyük çoğunluğa da zarar veriyor. Ben de böyle bir düşünce içinde bu basın toplantısını yapmaya karar verdim. Trabzon camiasında büyük bir eksiklik var. Bu eksikliği ben yönetim kuruluna rapor olarak sunacağım. Şöyle bir düşüncem var, Trabzonspor devrim yapmış 6 kere şampiyon olmuş bir camia. Trabzonspor` da bu basit şeyleri engellediğimiz anda Türkiye liginde başarılı olmak çok kolay. Avrupa` da bile önemli bir takım oluruz. Avrupa deyince sanki gözümüzde hala büyütüyoruz ama Avrupa ile aramızdaki fark şu; böyle boş işlerle Avrupa` daki insanlar uğraşmıyor, mesleğine konsantre oluyor. Mesela ben 5 sene önce Basel` le karşılaştım, geçen gün yine maçını seyrettim Basil` in. Aynı teknik direktör var. İstikrar sağlandığı anda, birlik beraberlik olduğu anda inanın başarı gelir. Burada arkanda itici bir güç var. Bu itici güç şampiyonlukların kazanılmasına yardım eden güçtür. Biz herkesi pozitif hale getirirsek, inanın Trabzonspor Türkiye liginde değil Avrupa` da başarıyı yakalar diye düşünüyorum¨ diye konuştu.

¨YÖNETİMİN DESTEĞİ TAM¨

Ziya Doğan, doğrunun tek olduğunu ve kendisinin de bundan sonra o doğrulara parmak basacağını ifade ederek, ¨Bu doğrultuda yardım alacağımı tahmin ediyorum. Yöneticilerin de büyük desteği var. Bu destekle Trabzonspor` un nerelere geleceğini herkes görecek. Sahanın içinde takım benim avucumun içinde, ama sahanın dışında da her şeyle uğraşacağız ve sonuçları göreceksiniz. Bazı etkilenmelerden de onları korumamız lazım. İşimiz zor ama onu kolaya çevirmek bizim görevimiz. Bundan sonra bir şeyleri düzeltene kadar asla konuşmayacağım, haftadan haftaya web sitemizden düşüncelerimi aktaracağım¨ dedi.

KUPADA GENÇLER SAHADA

Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan` ın, yarınki Eskişehirspor kupa karşılaşmasında genç ve yedek futbolcuların ağırlıklı olduğu bir kadroyu sahaya sürmesi bekleniyor. Ersen Martin, Musa Büyük, Marcelinho, Jefferson, Hüseyin gibi oyuncuların dinlendirilmesi beklenirken, Feridun, Cem Demir, Umut ve Szymkowiak` ın Eskişehir karşısında ilk 11` de sahaya çıkabileceği ifade edildi.

Trabzonspor` un Eskişehir maçı muhtemel 11` i:

Tolga – Feridun, Stepanov, Fatih, Celaleddin- Hasan, Ferhat, Szymkowiak, Mustafa Keçeli- Gökdeniz, Umut (Cem)

Sakat: Yattara, Ömer Rıza

Bilet fiyatları: Kale arkası: 5, Maraton: 10, Maraton özel: 15, Kapalı: 25, VIP – 2: 50, VIP – 1: 100 YTL

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title