Haberler

Zimbabve'ye Karşı Sert Önlemler Geliyor

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, ABD ve İngiltere'nin Zimbabve Hükümetine Karşı Sert Önlemler Çağrısında Bulunulan Bir Karar Tasarısını BM Güvenlik Konseyine Sunmaya Hazırlandığını Belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, ABD ve İngiltere'nin Zimbabve hükümetine karşı sert önlemler çağrısında bulunulan bir karar tasarısını BM Güvenlik Konseyine sunmaya hazırlandığını belirtti.

Rice, G-8 toplantısına katıldığı Japonya'dan Güney Kore'nin başkenti Seul'e geçerken gazetecilere yaptığı açıklamada, karar tasarısının konseye en erken pazartesi günü sunulacağını söyledi.

"Uluslararası toplumun harekete geçmesinin zamanı geldi" diyen Rice, gelişmeler yüzünden Zimbabve'ye gerçekten sert bir mesaj vermek gerektiğini ifade etti.

Taslakta neler olduğunu belirtmeyen Rice, ancak Zimbabve'deki şiddetin daha ileri boyutlara taşınmasını engellemek için caydırıcı etkisi olacak bir karar gerektiğini kaydetti.

Hazırlanan taslak metnin hafta sonunda gayri resmi olarak konsey üyelerine dağıtılması ve pazartesi günü de konseye resmen sunulması bekleniyor.

Zimbabve'de tüm uluslarararası çağrılara rağmen, devlet başkanlığı seçiminin, muhalefet liderinin çekildiği ikinci turu dün yapılmıştı. Devlet Başkanı Robert Mugabe, halkı kendisine oy vermeye zorlamak için şiddet kullanmakla suçlanıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title