Haberler

Zıco: "Tek Forvet Oynamıyoruz, Ofansif Bir Takımız"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Tek Forvet Oynamadıklarını, Ofansif Bir Takım Olduklarını Söyledi.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, tek forvet oynamadıklarını, ofansif bir takım olduklarını söyledi.

Fenerbahçe'nin resmi yayın organı Fenerbahçe Dergisi'nin nisan ayı sayısında taraftarların sorularını yanıtlayan Zico, takımın oyun anlayışıyla ilgili bir soru üzerine, ''Takımımız defansif bir oyun oynamıyor. Takımımız tek forvetle de oynamıyor. Alex de bu takımın bir forvet oyuncusu gibi oynuyor ki, ligin en fazla gol atan oyuncusu. Türkiye ligine baktığımız zaman en fazla gol atan takımız. UEFA Kupası'nda da yediğimizden fazla gol atmış bir ekibiz. O nedenle takımımıza defansif demeyi hiçbir zaman uygun görmüyorum. Biz ofansif bir takımız'' diye konuştu.

Saha kenarında neden sessiz durduğu yönünde bir soruya Brezilyalı teknik adam, ''Sahada benim çok fazla hareketli olmam bir şey değiştirmez. Çünkü saha içinde oynayan onlar'' dedi.

''Size göre bu seneki kadro UEFA Kupası'nda final görecek deneyime ve kaliteye sahip miydi?'' sorusu üzerine Zico, ''Fenerbahçe'nin kesinlikle UEFA Kupası'nda final oynayacak kalitesi, kadrosu her zaman vardır. Fenerbahçe'nin bu sene UEFA Kupası'ndaki takımlardan aşağı kalır yanı olduğunu düşünmüyorum. Fakat işler istediğimiz gibi gitmedi ve erken bir şekilde elendik'' dedi.

Bir taraftarın, Ganalı futbolcu Appiah'ın sağ kanatta oynamasının verimini düşürüp düşürmediğini sorması üzerine Zico, şunları söyledi:

''Ben sağ açıkta oynamasının verimini düşürdüğünü sanmıyorum. Appiah sağda oynuyor gibi gözüküyor ama saha içinde tüm özgürlüğü, ben zaten bir teknik direktör olarak ona veriyorum. İstediği gibi, ortaya yakın da oynayabiliyor. Sadece onun zorluk çektiği nokta, klasik Dünya Kupası sonrası futbolcuların yaşadığı motivasyon sorunu. Bunu da zaten çok fazla sorun yaratacak bir şey olarak görmüyorum.''

Zico, Brezilyalı futbolcu Deivid ile ilgili bir soruyu da şöyle yanıtladı:

''Forvet oyuncusu gol atamadığı zaman bir şekilde başarısız gözükür. Deivid de çok istekli ve kaliteli bir futbolcu. Fakat bir şekilde onun şanssızlığı olduğunu düşünüyorum. Buraya gol atmak için alındığı fakat gol atamadığı için bir anda tepki çekmeye başladı. Fakat o istekli görüntüsünü sürdürdüğü müddetçe, Deivid'in başarılı olacağını zannediyorum'' diye yanıt verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

CHP lideri Özel, sözünü kesen çiftçiye kızdı: Arkadaşların sana hesap sorsun

CHP lideri Özel, sözünü kesen çiftçiye kızdı: Arkadaşların sana hesap sorsun

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title