Haberler

Zeki Sezer'den Baykal'a "Gaffur'lu" Eleştiri

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, CHP'nin Sine-i Millete Dönmeyeceğini Belirterek, "Acaba Dönerlerse Millet Onları Sinesine Kabul Edecek mi" Dedi. Sezer, "Avrupa Yakası" Dizisinin Karakteri Gaffur'un Sözlerine Göndermede Bulunarak, Baykal'a "Anladınız Siz Onu" Mesajı Gönderdi.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adaylığı tartışmalarına "Laik, demokratik sistemi benimsemediği belli olan birisi Cumhurbaşkanı olursa bunun hesabını sorarız" diye tepki gösterdi. Sezer, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı da sine-i millet uyarısında bulunarak, "Acaba dönerlerse millet onları sinesine kabul edecek mi?" dedi.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, eski Başbakan Bülent Ecevit'in vefatının ardından yılın son mitingini Samsun'da gerçekleştirdi. Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen mitingde konuşan Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a yüklendi.

YOLSUZLUK ARTTI

Hükümetin ekonomi politikalarının işsizlik, yolsuzluk ve yoksulluğu artırdığını söyleyen Sezer, "Geçmişi ve geleceği karanlık hükümet döneminde yolsuzluk, işsizlik had safhaya ulaştı" dedi. Sezer, Başbakan Erdoğan'ı "fil dişi kulelerden pembe tablo çizmekle" suçladı. Sezer, DSP iktidarında "Ali Dibocular"dan hesap soracaklarını ifade etti.

Toplumun bütün kesimlerinin büyük sıkıntı içinde olduğunu anlatan Sezer'in konuşması sık sık, "Başbakan Sezer", "Ecevit seninle gurur duyuyor", "Türkiye laiktir laik kalacak" sloganlarıyla kesildi.

ERDOĞAN SAHTE KABADAYI

Sezer, "Hiç kimse duymak istemeyen kadar sağır, hiç kimse görmek istemeyen kadar kör ve hiç kimse bizim başbakanımız kadar cahil ve bilgisiz olamaz" dedi. Sezer, "cahil cesur olur" atasözüne atıfta bulunarak, Başbakan Erdoğan'ın yürüyüşüne hayran olan "sahte kabadayı" olduğunu ileri sürdü.

KAYIKÇI KAVGASI

Cumhurbaşkanlığı tartışmasını "kayıkçı kavgasına" benzeten ve hem Baykal hem Erdoğan'a tepki gösteren Sezer, "Biri çıkarım diyor, biri çıkarmam diyor ama nasıl başbakan olduysa öyle de cumhurbaşkanı olur diyor aynı zamanda. Tayyip Bey'i Cumhurbaşkanlığı'na gönderirse meydanın kendisine kalacağını sanıyor. Bu Meclis'in Cumhurbaşkanı seçmesi yasal olur, etik ve doğru olmaz. Laik, demokratik sistemi benimsemediği belli olan birisi Cumhurbaşkanı olursa bunun hesabını sorarız" dedi.

BAYKAL'A GAFFUR'LU TEPKİ

Sezer, sine-i millet tartışması konusunda Baykal'a sert tepki gösterdi. "Avrupa Yakası" dizisinin karakteri Gaffur'n "anladın sen onu" sözlerine gönderme yapan Sezer, "Birilerinin sine-i millete dönmeleri konuşuluyor ya; dönerlerse o millet onları sinesine kabul edecek mi?" dedi.

Sezer, ülkedeki karanlık gidişe karşı güç birliği yapılması gerektiğini vurgularken, "Kimileri kendilerini bir şey sanarak güç birliğini engellemeye çalışıyorlar. Güç birliğini engelleyenler bu sorunların, gelişmelerin altında kalacaklar. Bizim de derdimiz değil" diye konuştu.

HEYKEL TEPKİSİ

Sezer, Samsun'un simgesi olan "at üzerindeki Atatürk" heykelinin "sülün heykeli" ile değiştirilme girişimleri olduğunu belirterek, bu duruma tepki gösterdi. Sezer, Samsun'un Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı başlattığı yer olduğunu anımsatırken, Atatürk'ü Türk halkının kalbinden kimsenin söküp atamayacağını vurguladı.

MİTİNGTEN NOTLAR

DSP'nin Samsun mitingine katılım yoğun olurken, çevre illerden miting için gelen araçların şehre alınmaması tepkiye neden oldu. Araçlar, Belediye Evleri Mevkii'nde durdurularak "şehir girişinde ve miting alanına girişte şüphe oluşması durumunda şahıslar ve araçlarda arama yapılmasına" olanak sağlayan mahkeme kararı bulunduğu gerekçesiyle arandı.

Parti yöneticilerinin, emniyet yetkilileri ile temasa geçmesinin ardından arama sadece şüpheli şahıslara yönelik devam etti.

Parti yönetimi, uygulamanın mitinge katılımı engellemek amacıyla yapıldığını, yaklaşık 3 bin kişinin bu nedenle mitinge katılamadığını iddia etti.

Güvenlik gerekçesiyle şehre girişine izin verilmeyen minibüslerden inen vatandaşlar, DSP'nin otobüsleriyle miting alanına getirildi.

Alanda, "Kıbrıs satılamaz, Denktaş azarlanamaz", "Atatürk'ün izinde, Ecevit'in ışığında, Zeki Sezer'le halk iktidarına", "İktidar dikkat et köylüyü fark et", "Köylüyü sattılar, yan gelip yattılar" pankart ve dövizleri açıldı. Sık sık, "Türkiye laiktir laik kalacak", "Ecevit seninle gurur duyuyor", "Başbakan Sezer" sloganları atıldı. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title