Haberler

Zapatero: "İspanya'nın Desteğini Tekrarladım"

İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero, Ülkesinin AB Konusunda Türkiye'ye Olan Desteğini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a İlettiğini ve Bunun Kesin Bir Destek Olduğunu İfade Ettiğini Belirterek, "Türkiye'nin AB'ye Dahil Olmasıyla İlgili Var Olan Farklılıklar ve Farklı Görüşlerin En Kısa Zamanda Bir Çözüme Kavuşmasını Umuyorum" Dedi.

İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero, ülkesinin AB konusunda Türkiye'ye olan desteğini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ilettiğini ve bunun kesin bir destek olduğunu ifade ettiğini belirterek, "Türkiye'nin AB'ye dahil olmasıyla ilgili var olan farklılıklar ve farklı görüşlerin en kısa zamanda bir çözüme kavuşmasını umuyorum" dedi.

Zapatero, Başbakan Erdoğan ile Başbakanlık Ofisinde düzenlenen ortak basın toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'de Medeniyetler İttifakı Girişimi Toplantısına katılmak için bulunduğunu hatırlatarak, ''Medeniyetler İttifakı Girişiminin ilişkilerimize yeni bir ivme kazandıracağına inanıyorum'' diye konuştu.

Konuşmasında, Türkiye-AB ilişkilerine de değinen Zapatero, sözlerini şöyle sürdürdü:

''AB ile ilgili Sayın Başbakan'a İspanya'nın desteğini tekrarladım ve bunun kesin bir destek olduğunu söyledim. Türkiye'nin AB'ye dahil olmasıyla ilgili var olan farklılıklar ve farklı görüşlerin en kısa zamanda bir çözüme kavuşmasını umuyorum. Türkiye'nin uluslararası platformda çok önemli bir rolü var. İnanıyorum ki, AB'ye girdiği zaman da çok önemli bir role sahip olacaktır.''

Irak konusuna da değinen Zapatero, buradaki savaşın yılda yarım milyon insanın ölümüne neden olduğunu, 3 bin ABD askerinin öldüğünü, 20 bininin yaralandığını belirterek, ''Bu da bize bir strateji değişikliğine gitmemiz gerektiğini gösteriyor. Eğer bunu yapmazsak acı ve felaket sürüp gidecektir'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title