Haberler

Yuşçenko, Aralık Ayında Erken Genel Seçimden Vazgeçti

Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yuşçenko, Ekonomik Kriz Ortamında Erken Genel Seçime Gitmenin Akılcı Olmayacağını Söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Viktor Yuşçenko, ekonomik kriz ortamında erken genel seçime gitmenin akılcı olmayacağını söyledi.

Viktor Yuşçenko, Polonya'nın 90. bağımsızlık yıldönümü dolayısıyla bulunduğu başkent Varşova'da, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yuşçenko, 14 Aralık'ta yapılması öngörülen erken genel seçimle ilgili olarak, yıl sonunda seçim yapmanın akılcı olmayacağını belirterek, krize karşı eylem paketiyle erken genel seçimin finansmanı hakkında bir maddenin yer aldığı 2009 yılı bütçesinin kabul edilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

Ukrayna'da, seçimin yapılabilmesi için böyle bir finansmanın kesin olarak gerekli olduğu, madde 2009 bütçesine girebilirse, erken seçimin gelecek yıl yapılabileceği bildirildi.

Yuşçenko, rakibi olan başbakanı Yulya Timoçenko ile iktidar mücadelesi yüzünden 8 Ekim günü parlamentoyu feshetmişti. 7 Aralık'ta erken seçime gidilmesini isteyen Yuşçenko, daha sonra seçimi 14 Aralık'a ertelediğini açıklamıştı.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title