Haberler

Yurt Çocuklarının "Şerife Annesi"

Antalya'da üç kız kardeşiyle yetiştirme yurdunda büyüyen 41 yaşındaki Şerife Demiralay Sarı, altı yıldır başkanlığını yürüttüğü dernekle yurttan ayrılmış kişiler ile yurttaki çocukları bir araya getiriyor, mağdur olanlara maddi destek sağlıyor.

SÜLEYMAN ELÇİN - Antalya'da üç kız kardeşiyle yetiştirme yurdunda büyüyen 41 yaşındaki Şerife Demiralay Sarı, altı yıldır başkanlığını yürüttüğü dernekle yurttan ayrılmış kişiler ile yurttaki çocukları bir araya getiriyor, mağdur olanlara maddi destek sağlıyor.

Antalya'da yaşayan Sarı'nın hayatı babasının vefatının ardından değişti. Annesinin de rahatsızlığı nedeniyle üç kız kardeşiyle Burdur Kız Yetiştirme Yurdunda büyüdü.

Üniversite mezunu Sarı, kendisi gibi yurtta büyüyen öğretmen Okay Sarı ile hayatını birleştirdi ve bir kız çocuğu oldu.

Sarı, bir süre sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Antalya İl Müdürlüğünün yetiştirme yurdundan ayrılanlar biriminde görev yapmaya başladı.

Yurttan ayrılanlarla sürekli iletişim halinde olan ve onların yaşadığı sorunları fark eden Sarı, 1996 yılında beraberindekilerle Antalya Yetiştirme Yurdundan Ayrılanlar Kültür ve Dayanışma Derneğini kurdu.

Derneğin 6 yıldır başkanlığını yürüten Sarı, gösterdiği sevgi ve ilgiden dolayı kısa sürede yurt çocuklarının "Şerife annesi" oldu.

Yurttan ayrılan 11 gencin düğününü yaptı

Dernek aracılığıyla yurttan ayrılan çok sayıda kişinin evlenip mutlu bir yuva kurmasını sağlayan Sarı, öğrencilere de burs vererek eğitimlerini sürdürmelerine yardımcı oluyor.

Konaklayacak yerleri bulunmayan yurttan ayrılan bazı öğrencileri de dernek binasında misafir eden Sarı, düzenlediği gezi ve pikniklerle de yurttan ayrılanların kaynaşmalarını ve moral bulmalarını sağlıyor.

Sarı, çeşitli etkinliklerle yurt çocuklarıyla devlet korumasından ayrılanlar arasında köprü oluyor.

Şerife Demiralay Sarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yurttan ayrıldıktan sonra hiçbir zaman yurt çocuklarıyla bağlantısını koparmadığını söyledi.

Çalıştığı birim aracılığıyla yurtta büyüyenlerin sorunlarıyla yakından ilgilendiğini dile getiren Sarı, onları en iyi kendisinin anladığını dile getirdi.

Onların hayatta yalnız olmadıklarını hissetmemeleri için koşturduğunu anlatan Sarı, dernek aracılığıyla yurttan ayrılanların topluma uyumunu sağlamaya çalıştığını vurguladı.

"Kendimi onların hayatlarının bir parçası gibi hissediyorum"

"Bütün çabalarım onların gülümsemesi için." diyen Sarı, şunları kaydetti:

"Yurttan ayrılan kardeşlerimin benim de olduğu gibi ya aileleri yok ya da aileleriyle görüşmüyorlar. Onların ailesi, annesi gibi oldum. Bana bütün dertlerini anlatıyorlar. Onlara rehberlik ediyorum. Yetiştirme yurdunda kalma sebeplerimizden dolayı oradaki kardeşlik bağlarımız çok kuvvetli. Birbirimizin hatalarını örtebilir, uyarabiliriz. Kardeşlerime yardım edince çok mutlu oluyorum. Kendimi onların hayatlarının bir parçası gibi hissediyorum. Yurttan ayrılanlarla yurttaki çocukları ziyaret ediyoruz. Onlarla oyun oynuyor, resimler yapıyoruz. Her iki taraf da çok mutlu oluyor."

Yetiştirme yurdunda büyüyen Alptuğ Alp ise Akdeniz Üniversitesinde İnşaat Mühendisliği Bölümünü okuduğunu ifade etti.

Kayseri'den Antalya'ya gelince konaklama sorunu yaşadığını aktaran Alp, "Biraz araştırdıktan sonra Şerife anneyi buldum. Anne diyorum çünkü benim annem gibi oldu. Her konuda annelik yapıyor. Benim için koşuşturuyor, çabalıyor. Konaklama ve maddi sorunlarımı çözdü. Onun sayesinde eğitimime devam ediyorum." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Antalya Burdur Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title