Haberler

Yunan Gazetecilerden A Mili Futbol Takımı'na Destek

Avrupa Futbol Şampiyonası Çeyrek Finalinde Hırvatistan'ı Penaltı Atışları Sonucu 4-2 Mağlup Ederek Tarihinde İlk Defa Yarı Finale Yükselme Başarısı Gösteren A Milli Futbol Takımı'na, Yunanlı Gazetecilerden de Destek Geldi.

Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek finalinde Hırvatistan'ı penaltı atışları sonucu 4-2 mağlup ederek tarihinde ilk defa yarı finale yükselme başarısı gösteren A Milli Futbol Takımı'na, Yunanlı gazetecilerden de destek geldi.

Yunanistan'ın Atina, Selanik ve Larissa şehirlerinde görev yapan ET-3 ve TV-100 televizyonları ile Eleftheria, Makedonia, Angelioforos ve Ta-Nea gazetelerinin kameraman, haber müdürü ve yazarlarından oluşan 9 kişilik grup, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci'yi ziyaret etti. Yunanistan'ın önde gelen gazetecilerinden oluşan heyeti makamında kabul eden Zeybekci, ziyaretten büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, "İki ülkenin halkı, aynı toprakların insanı. Bu yüzden halklar arasında kardeşlik ve dostluğun çok önemli olduğunu düşünüyorum. İki ülke arasındaki dostluğun da siyasetçiler değil, halkların birlikte olmasıyla gerçekleşeceğine inanıyorum" dedi.

Oldukça sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyarette Yunanlı gazeteciler, A Milli Futbol Takımı'nın Hırvatistan'ı mağlup ederek yarı finale yükselmesinin kendilerini sevindirdiğini söylediler. Heyetin sözcüsü olan TV-100 Haber Bölümü şefi ve program yapımcısı Antonios Oraloglou, 2002 Avrupa Şampiyonası'nı Yunanistan'ın kazandığını hatırlatarak, "4 yıl önce kupayı biz aldık. Ama büyük bir takım değildik. Sizin gibi oynadık. Siz de büyük takım değilsiniz, ama çocuklarınız o kadar canlı oynuyorlar ki. Bizimkiler de öyle oynamıştı. İnşallah siz de bizim gibi kupayı alırsınız" diye konuştu.

2002 Avrupa Şampiyonası'nda rakiplerin Yunanistan'dan daha iyi oynadığını ama Yunanistan'ın kazandığını belirten bir Yunan gazeteci de, "Şimdi siz de iyi değilsiniz, ama kazanıyorsunuz. Bu yeter. Kupayı alın" dedi.

Larissalı gazeteciler, Larissa'da forma giyen Tümer Metin'i çok sevdiklerini dile getirdiler. Ziyaretin sonunda Yunanlı konuklarına çeşitli hediyeler veren Başkan Zeybekci, belediyeyi tanıttı.

(AV-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title