Haberler

"YSK Yanlıştan Dönmüştür"

Güncelleme:

AK Parti Grup Başkanvekili Bozdağ: "YSK yaptığı yanlışlıktan dönmüştür"

Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Yüksek Seçim Kurulu'nun, BDP'nin desteklediği 6 bağımsız adaya tekrar onay vermesi kararı hakkında, , "YSK yaptığı yanlışlıktan dönmüştür. Bugün yaptığını başlangıçta yapmış olsaydı, Türkiye bu tartışmaların hiçbirini yaşamayacaktı" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, YSK'nın bir yanlışın altına imza attığını belirterek, " YSK Başkanının açıklamalarını dinlediğim zaman Türkiye adına gerçekten çok üzüldüm çünkü seçimler çok önemlidir. 12 Haziran genel seçimlerinde partilerin, adayların, bütün dünyanın gözü burada bu seçimlerin yönetiminin denetiminin hukuka uygun olması büyük bir ciddiyetle itina ile yapılması lazım. Bu günkü açıklamaları dinleyince bu yönetim ve denetim gerekli itina ve özen çerçevesinde yapılmadığını maalesef gördük. Çünkü YSK bağımsız adayların, adaylıklarının iptaline karar vermeden önce eksik evrak varsa onları tamamlamasını istemesi lazım. Yani bugün yaptığı işi, daha işin başında yapması lazım. Hakların iadesini gerektiren bir karar söz konusu ise onu bağımsız adaylara bildirmesi, ilgili belgeleri ibrazını istemesi, belgeler ibraz edildikten veya edilmezse ondan sonra oturup bu konuda müzarekesini yapıp kararını vermesi lazımken her hangi bir belge incelemesi yapmaksızın doğrudan doğruya kararın adaylıkların iptali yönünde karar vermiştir. Maalesef yanlış yapmıştır, bugün yaptığı ise doğrudur. YSK Yaptığı yanlıştan dönmüştür. Halbuki Cumhuriyet Halk Partisinin adaylarıyla ilgili Denizli ve Gaziantep'te, kontenjan adayı göstermemesi üzerine CHP'yi uyardı ve parti de yanlışını düzeltti. Bu noktada bağımsız adayları uyarıp, eksikliklerini gidermesini isteyip, ondan sonra karar vermesi gerekirken, YSK maalesef bunu yapmamıştır, doğrudan adaylıkların iptali yoluna giderek, büyük bir ihmalkar davranış, özensizlik, dikkatsizlik göstermiş bir yanlışın altına imza atmıştır" dedi. YSK'nın ilk başta yapması gerekeni sonradan yaptığını söyleyen Bozdağ, "YSK verdigi yanlış kararla Türkiye'yi hiç hak etmediği tartışmaların ortasına, gerginliklerin ortasına arzu edilmedik olayların çıkmasına sebebiyet vermiştir. Bugün yaptığı ise, yaptığı yanlışı düzeltmektir. Bugün yaptığını başlangıçta yapmış olsaydı, Türkiye bu tartışmaların hiçbirini yaşamayacaktı" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title