Haberler

Youtube ve Kapatılan Siteler Abant'ta Tartışıldı

Turk.internet.com, Ankara Barosu ve Türk Telekom'un Düzenlediği, "5651 Sayılı Yasa ve İlgili Mevzuat Gereği Site Erişime Kapatmaları" Konulu Toplantı Bolu Abant'ta Bulunan Abant Place Otel'de Yapıldı.

Turk.internet.com, Ankara Barosu ve Türk Telekom'un düzenlediği, "5651 Sayılı Yasa ve İlgili Mevzuat Gereği Site Erişime Kapatmaları" konulu toplantı Bolu Abant'ta bulunan Abant Place Otel'de yapıldı.

Uzun zamandan bu yana kapalı tutulan Youtube sitesi ve diğer kapatılan sitelerin masaya yatırıldığı toplantıya, Telekomünikasyon Kurumu İnternet Daire Başkanı Osman Nihat Şen, Ankara Cumhuriyet Savcılığı Basın Savcıları Kürşat Kayral ve Nadi Türkaslan, Ankara Barosu Bilgi İşlem Merkezi Başkanı Özgür Eral, Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanı Ali Kaya, Yargıtay Üyesi Kubilay Taşdemir ve Sedat Bakıcı, Askeri Yargıtay Ceza Dairesi Üyesi Mehmet Ali Uzun, turk.internet.com Genel Müdürü Füsun Nebil, Ankara Emniyet Müdürlüğü Bilgi İşlem Müdürlüğü, SPK ve Ulaştırma Bakanlığı, Radyo Televizyon Üst Kurulu'ndan oluşan 48 kişi katıldı.

Toplantıda site kapatma konuları görüşüldü. Toplantıya katılan hakim Yusuf Ziya Arıcan, çalıştayda site kullanıcılarını cezalandırmadan işin içinden nasıl çıkılabileceğinin ele alındığını ifade etti. En büyük sıkıntının bireysel hak ve özgürlükler ile kamu ve kişi güvenliğinin çatışması ve çelişmesi olduğunu belirten Arıcan, şöyle konuştu: "Yasa koyucu 5651 sayılı yasayla düzenleme getirmiş. Bu düzenlemede bir tarafta dünyada gelişen anlayışa göre bireysel özgürlükleri teminat altına almaya çalışırken, bir taraftan da kamu ve kişi güvenliğini gözetmeye çalışmış. Tabi yargıç olarak en büyük sıkıntı bu tür çelişme, bir çatışma geldiğinde çözüm üretebilmek. Kanunun 8. maddesinde 'erişimin engellenmesi' diyor. Yani teknik tabir erişimin filtrelenmesi olabilir. Benim bu toplantılarda anladığıma göre erişimin filtrelenebilmesi için teknik alt yapı gerekiyor. Bir tercih yapmak gerekiyor. Bunun için ciddi yatırım yapmak şart. Bu şekilde bir alt yapı çalışmasını zorunlu görüyorum. Aksi takdirde bir siteye erişim tamamen engellendiği zaman bütün site kullanıcılarını cezalandırmış oluyorsunuz." Ankara Cumhuriyet Savcılığı basın savcılarından Nadi Türkaslan ise, "Türkiye kendi kendini deve kuşu gibi başını kuma gömdü. Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret içeren videolar var. Biz kanunu uyguluyoruz. Kanunda katalog olarak 8 tane bent var. En az 200 suç unsuru var. Bunların düzenlenmesi çok zor. Çok sert tedbirler almak da faydalı değil. İşi zamana bırakmak gerekiyor" diye konuştu.

(BA-AK-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title