Haberler

YÖK'ten Kadri Yamaç ve Rektör Eşlerine "Tırpan"

YÖK Genel Kurulu, 21 üniversitenin rektör adaylarını belirlerken Gazi Üniversitesi Rektörü Kadri Yamaç ve Rektör eşleri adayları isimlerini Cumhurbaşkanlığına göndermedi.
Genel Kurul'da yapılan seçimlerde Üniversitelerarası Kurul Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın'ın isminin köşke gönderildiği öğrenildi.

YÖK Genel Kurulu, 21 üniversitenin rektör adaylarını belirlerken Gazi Üniversitesi Rektörü Kadri Yamaç ve Rektör eşleri adayları isimlerini Cumhurbaşkanlığına göndermedi.

Genel Kurul'da yapılan seçimlerde Üniversitelerarası Kurul Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın'ın isminin köşke gönderildiği öğrenildi. Ankara Üniversitesi'nde en yüksek oyu alan Prof. Dr. Cemal Talu, Prof Dr. Tümer Çorapçıoğlu ve Prof. Dr. Erkan İbiş'in isimlerinin sırası ile gittiği öğrenildi.

Gazi Üniversitesi'nde yapılan seçimlerde 732 oy alan mevcut rektör Prof. Dr. Kadri Yamaç'ın isminin Cumhurbaşkanlığına gönderilmediği öğrenilirken edinilen bilgiye göre 384 oy alarak 2. olan Prof. Dr. Rıza Aylan'ın ismi ilk sırada Cumhurbaşkanlığına gönderildi.

Uludağ Üniversitesi'nde 254 oyla en fazla oyu alan mevcut rektör Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran'ın eşi Prof. Dr. Merih Yurtkuran'ın isminin Cumhurbaşkanlığına gitmediği öğrenildi. Ayrıca Dicle Üniverisitesi'nin rektörlük seçimlerine en fazla oyu alan mevcut rektör Prof Dr. Fikri Canoruç'un eşi Prof. Dr. Naime Canoruç'un isminin de Köşk'e gönderilmediği öğrenildi.

Üniversitelerde Cumhurbaşkanlığına gönderilen adayların büyük çoğunlunun aldığı oy sırasına göre Köşk'e gönderildiği öğrenildi.

Belirlenen 63 adayın isimlerinin yarın Köşk'te olacağı öğrenildi. (ANKA)

(ONR/TT/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title