Haberler

"Yılın Genç Liderleri" ödül Töreni

Genç Liderler Derneğince Dağıtılan "Yılın Genç Liderleri Ödülleri" Törenle Sahiplerine Verildi.

Genç Liderler Derneğince dağıtılan “Yılın Genç Liderleri Ödülleri” törenle sahiplerine verildi.

Genç Liderler Derneğince dağıtılan “Yılın Genç Liderleri Ödülleri” törenle sahiplerine verildi.

Derneğin 3. kuruluş yıl dönümü ve ödül töreni nedeniyle düzenlenen kokteylde konuşan Genel Başkan Obahan Obaoğlu, “ahlaklı, özgüven sahibi, üretken, azimli ve kararlı, kendinden önce 'Türkiye' diyen genç liderler olarak 3 yıl içinde iyi bir noktaya geldiklerini” söyledi.

Türkiye'nin yönetiminde, etkin ve genç liderlerin söz sahibi olması için yola çıktıklarını anlatan Obaoğlu, etkinlik yaratan projeleri ve çalışmalarıyla referans kuruluşlardan birisi haline geldiklerini kaydetti.

Türkiye'nin geleceği ile ilgili kaygılarının arttığını ifade eden Obaoğlu, ”Ekonominin yoğun borç yükü altında olduğu, kültürel ve ahlaki yozlaşmanın derinleştiği bir ortamda, toplumsal gerginlik ve şiddet eğilimleri artıyor. Yeni çatışma alanları yaratmaya çalışanların oyunları bozulmalı” diye konuştu.

Türkiye'nin sorunlarına karşı duyarlı iyi yetişmiş liderlere ihtiyaç olduğunu belirten Obaoğlu, liderlik yapmayı hak edenlerin teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.

“GENÇ NÜFUS DAHA BÜYÜK SORUMLULUK ALMALI”

Gecede daha sonra ödül törenine geçildi.

Derneğin internet sitesi üzerinden yapılan ve 20 bin kişinin katılımıyla gerçekleşen oylamada “Onur Ödülü”ne layık görülen eski TBMM Başkanlarından Hikmet Çetin, plaketini Obaoğlu'ndan aldı.

Çetin, burada yaptığı konuşmada, Afganistan'daki NATO temsilciliği görevinin sona ermesinin üzerinden 1-2 ay geçtikten sonra bu ödülü almaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Türkiye'nin çok genç bir nüfusu bulunduğunu ifade eden Çetin, bunun ülkenin büyük bir kazanımı olduğunu belirtti.

Bu genç nüfusun eğitimle teknolojiyi özümsemesi sağlanarak, ülkenin geleceğine katkı amacına yönlendirilmesinin önemine işaret eden Çetin, büyük önder Atatürk'ün bu nedenle ülkeyi gençliğe emanet ettiğini söyledi.

70-80'li yıllarda gençlerin politika dışına itildiğini, ülke sorunları yerine sadece kendi sorunlarıyla ilgilenir duruma getirildiğini kaydeden Çetin, ”Gençlerin ülke sorunlarıyla ilgilenmeleri çok önemli. Umarım gençlerin ülke sorunlarının çözümüne katkı yapacak hale gelmeleri sağlanır” diye konuştu.

Siyasette gençlerden çok şey beklediğini ifade eden Çetin, seçilme yaşının 25'i indirilmesini değerlendirirken, “Bu kadar büyük nüfusun daha büyük sorumluluk alması gerekir” dedi.

Törende daha sonra Genç Siyasetçi Ödülü DYP Genel Başkan Yardımcısı Gültekin Uysal'a, Genç Sivil Toplum Lideri Ödülü TÜGİAD Başkanı Murat Saraylı'ya, Genç Bürokrat Ödülü Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar'a, Genç Yönetici Ödülü Red Bull Türkiye Genel Müdürü Aykut Ferah'a, Genç Gazeteci Ödülü Sabah Gazetesi Ankara Temsilci Yardımcısı Metehan Demir'e, Genç Sanatçı Ödülü Özgün'e verildi.

Genç İşadamı Ödülü'ne layık görülen Ali Sabancı ile Genç Sporcu Ödülüne layık görülen Dünya Halter Şampiyonu Taner Sağır ise törene katılmadı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

Bakmadan Geçme

MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title