Haberler

Yıldırım Belediyesi 3 Yılda Türkiye'ye Örnek Oldu

3 Yıl Öncesine Kadar 50 Milyon YTL'lik Bütçe ile Rutin Hizmetlerin Verildiği Yıldırım Belediyesi, Kat Karşılığı, Yap İşlet Devret, İrtifa Hakkı Gibi Akıllı Projelerle Yatırımlarını Yıllık 300 Milyon YTL'ye Çıkardı. Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, 3 Yıllık Görev Süresince, Sosyal Projeler, Toplu Konut ve Kentsel Dönüşüm Projeleri ile

3 yıl öncesine kadar 50 milyon YTL'lik bütçe ile rutin hizmetlerin verildiği Yıldırım Belediyesi, kat karşılığı, yap işlet devret, irtifa hakkı gibi akıllı projelerle yatırımlarını yıllık 300 milyon YTL'ye çıkardı. Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, 3 yıllık görev süresince, sosyal projeler, toplu konut ve kentsel dönüşüm projeleri ile

kültür, sanat, spor, sağlık ve çevre alanında da büyük yatırımlara imza attıklarını söyledi.

SEVGİ MARKET ÜNİVERSİTEDE TEZ KONUSU OLDU

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, 3 yılda yapılan faaliyetlerin tanıtıldığı bir gezi düzenledi. "Ben yok, biz varız" mantığıyla ilçeyi yönettiklerini anlatan Özgen Keskin, kısa süre önce hayata geçirdikleri ve maddi durumu iyi olmayan Yıldırımlıların bütün ihtiyaçlarını temin edebildiği Sevgi Market'in 2 ödül aldığını, Türkiye'ye örnek olan projenin üniversite öğrencilerine tez konusu olarak verildiğini söyledi. Yıldırım sınırlarında dilenci kalmadığını ifade eden Keskin, "Sevgi Marketten evinin ihtiyacını karşılayan 700 vatandaşımız bulunuyor. Bu vatandaşlarımız gelinlikten mobilyaya, gıdadan temizlik maddelerine kadar bütün ihtiyaçlarını buradan karşılıyor. Bu vatandaşlarımızın herbirine akıllı kart verdik. Sisteme kayıt edip, ihtiyaçlarını buradan temin ediyoruz. Duyarlı vatandaşlarımız da Sevgi Market'te büyük katkı sağlıyor. Genç kızlarımız gelinliklerini getiriyor, evindeki mobilyasını yenileyenler kullanmadığı mobilyalarını gönderiyor. Bir çok firma vergiden düştüğü için salçadan, şekere kadar her alanda katkı yapıyor" dedi.

AKÇAĞLAYAN BAHÇELİ EVLERİ

Belediye olarak kentsel dönüşüm ve toplu konut projelerine büyük önem verdiklerine işaret eden Özgen Keskin, Yiğitler'de ayda 247 YTL ödeme ile toplam 39 bin YTL'ye 492 kişiyi ev sahibi yaptıklarını anlatarak, "Buradan 5 milyon YTL belediyemize kaldı. 13 milyon YTL İller Bankası'ndan kredi aldık. Şimdi Akçağlayan'da 774 bahçeli evin inşaatına başlıyoruz. Burası için ilk etapta 14 milyon YTL harcadık. Bademli'ye alternatif olarak gösterilen bu bölgede inşaatın temelini önümüzdeki ay atacağız. Vatandaşlarımızın Uludağ'ın eteğinde bahçeli lüks evlerde oturmasını sağlayacağız. Bizim dönemimezi kadar belediyenin 50 milyon YTL'lik bütçesi ile rutin hizmetler veriliyordu. Kat karşılığı, yap işlet devret, irtifak hakkı gibi akıllı projelerle yatırımlarımızı 300 milyon YTL'ye çıkardık" diye konuştu.

TAYYARECİ MEHMET ALİ CADDESİ'NDEKİ PAZAR YERİ MAYIS'TA KALKIYOR

Yaptıkları projelerde sivil toplum örgütlerinin katkısı olduğunu anlatan Özgen Keskin, Türkiye'nin en uzun pazar yeri olan Tayyareci Mehmet Ali Caddesi'ndeki pazar pazarının kaldırılacağını, Seyyar Pazarcılar Odası ile birlikte Sıracevizler, Mehmet Akif, Maltepe, Derebahçe, Selçukbey, Değirmenlikızık, Baruthane Semtleri'ne katlı pazar yeri ve otopark yaptıklarını ifade ederek şunları söyledi: "Vatandaşımız pazar günleri mağdur oluyordu. 4,5 kilomtrelik yol, pazar sebebiyle kapalı kalıyordu. Sağlık, itfaiye ve güvenlik gibi acil konularda sıkıntı meydana geliyordu. Sivil toplum örgütleri ile yaptığımız işbirliği çerçevesinde belediyenin kasasından bir kuruş çıkmadan 7 tane yeni pazar yeri inşaatı yapıyoruz. Arsalarını belediyemiz temin etti, inşaatlarını Seyyar Pazarcılar Odası gerçekleştiriyor. Pazar günleri haricinde de bu mekanlar kapalı otopark olarak kullanılacak. Kimse mağdur olmadan vatandaşlarımız pazar alışverişlerini yapabilecekler"

BELEDİYENİN DİĞER PROJELERİ

Özgen Keskin, Kaplıkaya'da 180 dönümlük Cazibe Merkezi'nin temelini attıklarını, hedefledikleri 67 parktan 60'ını gerçekleştirdiklerini, ilçedeki yeşil alanı 7,2 metrekare ile dünya standartları üzerine çıkardıklarını, Yıldırım'a 16 yeni hayrat çeşme yaptırdıklarını, 11 mahallenin sözde doğal sit alanından çıkarılarak planlarının yapıldığını kaydederek şöyle devam etti: "Tarihi ve kültürel mirasın korunması konusunda Balabanbey Kalesi'ni onardık. Cumalıkızık sivil mimari örneği binaları restore ettiriyoruz. Yıldırım Yeşil Emirsultan Külliyeleri çevre düzenlemelerini gerçekleştirdik. Yılmek kursları ile bin 500 kişiye meslek edindirdik. Kadın konukevimizi hizmete açtık. 11 mahallede muhtarlık binası ya da mahalle konağını inşa ettirdik. Bir çok sportif, sanatsal ve kültürel etkinlikler ile başarılara imza attık. Bu yıl ve önümüzdeki yıl Ertuğrulgazi Katlı Kavşağı, Çocuk Eğitim Merkezi, Selçukbey Esenlik Kanalı, ücretli huzurevi, büyük botanik park, kimsesizler konağı ve Cumalıkızık Köyü'ndeki restorasyonları tamamlayacağız"

(İHS)

27.03.2007 15:05 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title