Haberler

"Yeşilçam Ödülleri" 3 Mart Salı Günü Sahiplerini Bulacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı Himayesinde Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı'nın (Türsak) Organizasyonunda Düzenlenen 'Yeşilçam Ödülleri', 3 Mart Salı Günü Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda Yapılacak Törenle Sahiplerine Verilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı'nın (TÜRSAK) organizasyonunda düzenlenen ''Yeşilçam Ödülleri'', 3 Mart Salı günü Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılacak törenle sahiplerine verilecek.

Alınan bilgiye göre, Turkcell'in ana sponsorluğunda gerçekleştirilen ve ''Türk Sinemasının Oscar Ödülleri'' olarak kabul edilen ''Yeşilçam Ödülleri''nin ilki, geçen yıl sahiplerini buldu.

Bu yıl ikincisi düzenlenen etkinlikte, 2008 yılında vizyona giren 44 Türk filmi yeniden gündeme taşınacak. Yarışmaya, 1 Ocak-31 Aralık 2008 tarihleri arasında gösterime giren Türk filmleri, başvuru beklenmeksizin doğal aday kabul edilecek.

''Yeşilçam Ödülleri'', 2 aşamalı jüri tarafından yapılacak değerlendirme sonucu 11 dalda verilecek.

Birinci aşama seçici kurulu, Belgesel Sinemacılar Birliği (BSB), Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği (ÇASOD), Film Yönetmenleri Derneği (FİLM-YÖN), Film Yapımcıları Meslek Birliği (FİYAB), Film Yapımcıları Derneği (FİYAP), Sinema ve Televizyon Yazarları Derneği (SENDER), Sinema Eserleri Sahipleri Meslek Birliği (SESAM), Sinema ve Televizyon Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SETEM), SEYAP, Sinema Eseri Sahipleri Meslek Birliği (SİNE-BİR), Sinema Oyuncuları Derneği (SODER), Televizyon ve Sinema Filmi Yapımcıları Meslek Birliği (TESİYAP) ve Türkiye Sinema Emekçileri Sendikası'nın (SİNE-SEN) temsilcileri ve filmlerin yaratıcı ekiplerinden oluşacak.

Birinci aşamadaki sektör jürisinin her dalda 5 aday film belirmesinin ardından yaklaşık 1500 kişiden oluşan ikinci aşama geniş katılımlı jüri, her kategorideki 5 aday içinden birincileri seçecek.

Ödüller, ''En iyi film'', ''En iyi yönetmen'', ''En iyi senaryo'', ''En iyi görüntü yönetmeni'', ''En iyi müzik'', ''En iyi kadın oyuncu'', ''En iyi erkek oyuncu'', ''En iyi yardımcı kadın oyuncu'', ''En iyi yardımcı erkek oyuncu'', ''DIGITURK genç yetenek'' ve ''Turkcell İlk Film'' kategorilerinde verilecek.

Her kategorinin birincisine Yeşilçam ödül heykelciklerinin yanı sıra, ''En iyi film'' ödülünün sahibi 150 bin TL, ''Turkcell İlk Film'' ödülünün sahibi de 30 bin TL para ödülüyle desteklenecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title