Haberler

Yılmaz Güney Sinemasında, Güney'in Kardeşine Ayıp Ettiler!

Güncelleme:

Batman Belediyesi tarafından düzenlenen Yılmaz Güney 5. Kısa Kürt Film Festivali'ne davet edilen Yılmaz Güney'in kız kardeşi Güzide Pütür Sayıl'a söz verilmedi.

Yılmaz Güney Sineması'nda düzenlenen kapanış törenine katılan Güzide Pütür Sayıl, kendisine söz verilmemesi üzerine, salondan ayrılarak, kafeterya kısmında programın bitmesini bekledi.

Güzide Pütür Sayıl, festival tertip komitesine, "Program akışında konuşma şansımız var mı?" diye sordu. Tertip komitesinden; "Kusura bakmayın, zaman kısıtlı olduğu için sizi konuşmacılar listesine yazamadık" yanıtını alan Sayıl, salonu terk etti.

Sinemanın kafeterya bölümüne geçen Sayıl, burada programın bitmesini bekledi.

Sayıl, programın ardından otele geçti. Sayıl'a söz verilmemesine tepki gösteren sinemaseverler, "Festivalde 6 kişi konuştu, ama gözümüz onu aradı. Festivale davet ediliyor, hem de kendisine söz hakkı tanınmıyor. Kaldı ki festivalin mahiyeti Yılmaz Güney di. Onun da söyleyeceği bir iki sözü mutlaka vardı kardeşi için" dediler.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Yılmaz Güney Batman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title