Haberler

Yerköy'de Hedef Şeffaf Kamu Yönetimi

Kaymakam Şengök, şeffaf, verimli, hesap verilebilir ve vatandaşın beyanına güvenen bir kamu yönetimi oluşturulmasının hedeflendiğini belirtti

Yerköy Kaymakamı Nevzat Şengök, ilçede şeffaf, verimli, hesap verilebilir ve vatandaşın beyanına güvenen bir kamu yönetimi oluşturulmasının hedeflendiğini ifade etti.

Şengök, İlçe İdare Şube Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan memurların, vatandaşların haklı istek, şikayet ve sorunları ile ilgilenerek, bunları takip ve yerine getirmelerinin asli görevleri olduğunu dile getirdi.

Kamu hizmetlerinde kalitenin arttırılmasınan önemine değinen Şengök, şöyle konuştu:

"Kamu hizmetlerinin sunumunda kalitenin arttırılması için kurum amirlerinin ve diğer kamu görevlilerinin riayet edeceği kurallar bulunmakta. Vatandaşın memnuniyeti, insan odaklı hizmet anlayışının tesis edilmesi bilmesi için kamu hizmetlerinde etkinlik, tasarruf ve verimliliğin arttırılması şart. Bu kapsamda yatırımların izlenmesi, yeni yapılacak yatırımların planlanması ve hizmet sunumunda varsa aksayan yönlerin tespiti yapılarak giderilmesi, emniyet ve asayiş hizmetlerinin etkin şekilde devamlılığının sağlanması konularında dikkat edilmesi gerekli."

Şengök, ilçede verimli, hesap verilebilir, vatandaş beyanına güvenen, şeffaf bir kamu yönetimi oluşturulması, hizmetin doğru, hızlı ve kaliteli bir şekilde sunulmasını hedeflediklerini vurguladı.

Yozgat Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'ndeki toplantıya, Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, Emniyet Müdürü Erdal Tepe ve daire amirleri katıldı. Toplantıda, Yerköy'de hizmet veren kurumların daire amirleri çalışmaları hakkında bilgi verdi. - Yozgat

Kaynak: AA / Yerel

Yozgat Yerköy Yerel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Haluk Levent, Birleşmiş Milletler konferansında İsrail ve Netanyahu'yu kınadı

Haluk Levent, Birleşmiş Milletler konferansında İsrail ve Netanyahu'yu kınadı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title