Haberler

Ve Piazza Kapılarını Müşterilerine Açtı

Güncelleme:

Şanlıurfa'nın ve bölgenin en büyük alışveriş ve yaşam merkezlerinden biri olan Piazza kapılarını nihayet müşterilerine açtı. 250 milyon TL'ye mal olan merkezin yapımı 12 ayda tamamlandı.

Yapımı 12 ayda tamamlanan ve toplam 250 milyon TL'ye mal olan Piazza alışveriş ve yaşam merkezi törenle kapılarını müşterilerine açtı. Kiralanabilir alanı 43 bin metrekare olan Şanlıurfa Piazza'da ulusal ve uluslararası 150 mağaza yer alıyor. Piazza ile aralarında Media Markt, 5M Migros, Cinemaximum, Mango, TommyHilfiger, W Collection, Vakko Butik, Derimod, Deichmann, Mado, KFC, Kahve Dünyası ve Baydöner'in de bulunduğu 80'nin üzerinde marka kente ilk kez geldi. Merkezin açılışına Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, Şanlıurfa Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Yücetepe, Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Şanlıurfa Müftüsü İhsan Açık ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ILICAK: BURAYI YAPMAK BİZE NASİP OLDU

Dünyada bilinen en eski şehir, dünyanın ilk üniversitesinin olduğu bir yer, bütün kadim dinlerin kaynaştığı noktada böyle bir hizmeti paylaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, Urfa'ya yakışır bir hizmet sunmaya çalıştıklarını söyledi. Konuşmasına emeği geçenlere teşekkür ederek başlayan Ilıcak, "Bu hizmetin yapılmasında başta bize destek veren sayın valimize, sayın belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Gerçi sayın belediye başkanımız burada değil; ama bütün ekibinin sağ olsun göndermiş. Sanırım 2004 yılıydı. Sayın belediye başkanı Urfa'yı bir turizm merkezi yapacağını söyledi. Demek başkan o günden buraları görmüş. Burası eskiden otogarın yeriydi. 2006 yılında burası yapancı bir şirket tarafından satın alındı. Daha sonra bu yapancı şirket başka bir şirkete sattı. Derken o sattı. Daha sonra biz bu işi araştırıp satın almak istediğimizi belirttik. 2008-2009 yılında birçok alanda işbirliği yaptığımız Amerikalı ortağımıza bize bu konuda destek olmalarını istedik. Ve işe başladık. Önceki projeyi çöpe attık. Daha sonra kendi mimar ve mühendislerimizle işe başladık. Amerika'dan mimarlar getirdik. Ve bu gördüğünüz yapıyı ortaya çıkardılar. Şanlıurfa'nın gerçekten çok farklı bir karakteri var. Biz normalde güneşi içeri almaya çalışırız; ama Urfa sıcak olduğu için güneşi engellemeye çalıştık ki içeri fazla sıcak olmasın diye. L şeklinde bir form vermeye çalıştık. İnşallah beğeneceksiniz. Urfa'daki halkımızı yakışır bir bina yapmaya çalıştık. Bu projede büyük ölçüde kredi kullandık. Toplam yatırım tutarı 1.200 milyar lira harcadık. Bizimle beraber kiracılarımız toplam 50 milyon lira harcadı. Geçtiğimiz 12 ay içerisinde 250 milyon lirayı Şanlıurfa'ya yatırdık, burada gördüğünüz 150 tane kiracımızla beraber. Bu gördüğünüz her yer Akbank'a ipoteklidir. Tapusu bizdedir; ama ipoteği Akbank'a aittir. Akbank'a ayrıcı teşekkür etmek istiyorum. Bu projenin gerçekleşmesine çok büyük emek verdiler. Böyle bir söylem vardı: Biz Doğu'ya yatırım yapmak istiyoruz; ama kredi bulamıyoruz. Aslında adam olursan, kredini ödersen, borcunun arkasında durursan kredini en güzel örneği burada işte" diye konuştu.

'ŞEHİR HASTANELERİNE ADAYIZ'

Yaptıkları alışveriş ve yaşam merkezi hakkında bilgi vererek konuşmasına devam eden Ilıcak, yapılması planlanan şehir hastaneleri için de aday olacaklarını söyledi. Ilıcak, "150 tane dükkanımız var burada. Türkiye'nin her tarafından gelmiş birbirinden değerli perakendecilerimiz var. Almanya'dan gelen perakendecilerimiz en çok Gaziantep'e kadar getirebilmiştik. Yine Sankopark'ı biz yaptık. Ardından Maraş'a götürmüştük. Şimdi de onları Şanlıurfa'ya getirdik. İnşallah onlar da memnun olurlar. Media Markt sabah saatlerinde kapılarını açtı. Şimdiye kadar 3 bin 500 kişi mağazaya giriş yapmış. İnşaatını 12 ay içerisinde yaptık. Ortalama 2 bin işçi çalıştı. Büyük bir emek var bu işin arkasında. Burada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Onların emekleri olmasaydı, biz bugün burada olamazdık. Önceden baktığınızda burası hiç bitmeyecekmiş gibi geliyordu. Dedim arkadaşlar hadi bir gayret edin bayramdan önce bunu yetiştirelim. Ve kurban bayramından önce bitirmek nasip oldu. O yüzden emeği geçen bütün inşaatçı arkadaşlarıma tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Ve hiçbir arkadaşımızın burnu kanamadan bu inşaatı tamamladık. Herkesin hakkını verdik. İnşallah şehir hastaneleri projesi geldiğinde onda da aday olacağız. O işi de almaya çalışacağız. Ben tekrar emeği geçen herkese çok çok teşekkür ediyorum" diye ifade etti.

VALİ GÜVENÇ: URFA'NIN BU TİP MERKEZLERE İHTİYACI VAR

Konuşmasına Rönesans yönetim kurulunu, ailesini tebrik ederek başlayan Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa olarak mutlu ve gururlu olduklarını belirtti. Vali Güvenç, "Çünkü çağdaş kentlerin olmazsa olmazlarından olan bir alışveriş ve yaşam merkezine kavuşmuş bulunuyoruz. O anlamda bunu çok önemsediğimizi belirtmek istiyorum. Şanlıurfa'nın bu tip merkezlere, bu tip firmalara, bu tip markalara ihtiyacı var. İnanıyoruz ki, yatırımcımız asla pişman olmayacak. Erman Bey'in konuşmalarında hepimizi sevindirecek, gurur verecek satırlar vardı. Bu ülke 20 yılda hastane yapamıyordu. 30 yılda stad yapamıyordu. 15 yılda 12 derslikli okul yapamıyordu. Ama bu ülkenin işadamı 12 ayda böyle bir alışveriş merkezi yapabiliyor artık. Mühendisimizle, işçimizle, yatırımcımızla ne kadar gurur duysak yerindedir diye düşünüyorum. Bu işi 12 ayda yapmak sadece ülkemizde değil, bütün dünyada önemsenmesi gereken bir başarı olarak altı çizilmelidir. Geldiğimiz nokta, ülke olarak, il olarak, bölge olarak budur. Bunun devamını sağlamak da hepimizin boynumuzun borcudur diye düşünüyorum. Urfalıya, Rönesans'a, bölgemize hayırlı ve uğurlu olsun diyorum" diye kaydetti.

(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Celalettin Güvenç Erman Ilıcak Media Markt Akbank Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title