Haberler

Varto'da 'Umudum Yarınlar' Projesi

Muş’un Varto ilçesinde Avrupa Birliği kapsamında ‘Umudum Yarınlar’ projesi kapsamında bilgilendirme konferansı verildi.

Muş'un Varto ilçesinde Avrupa Birliği kapsamında 'Umudum Yarınlar' projesi kapsamında bilgilendirme konferansı verildi.

Varto Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Mesleki Teknik Anadolu Lisesi tarafından ortaklaşa hazırlanan ve Avrupa Birliği hibe programı kapsamında finanse edilen 'Umudum Yarınlar' projesi kapsamında 300 veliye eğitim, 50 kadına okuma yazma kursu ve 25 kadına ise dikiş nakış kursu verileceği belirtildi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü N. Sait Yetkiner, Muş'a iki milyonluk bir bütçe ayrıldığını ifade ederek, "Beş okulumuzun projesi geçti. Diğer okullarımız bununla ilgili proje üretmedikleri için biz ancak Muş'a ayrılan iki milyon Euro'nun bir milyonunu Muş'a getirebildik. Bu bir milyon Euro'nun 187 bini Varto ilçemize geldi. Bir milyon Euro'nun neredeyse beşte birini Varto'ya getirebildik. Bir başarı olarak görülür, ama yeterli değildir. Çünkü iki milyon Euro'nun bir milyonunu geri gönderdik. Bu geri dönen para hepimizin başarısızlığıdır. 187 bin Euro getirdik övünüyoruz, ama işin diğer tarafına baktığımız zaman elimizin tersi ile bir milyon Euro'yu geri teptik, bu hepimizin başarısızlığıdır. Umudum Yarınlar projesi adı insanları hüzünlendiriyor. Umudu yarına bırakmışız, inşallah yarın biraz daha iyi olur düşüncesiyle gidiyoruz. Hep birlikte el ele vererek önce evimizi, sonra şehrimizi, sonra ilimizi, ülkemizi ve dünyamızı huzurlu, sağlıklı, şiddetten arınmış özgürlükçü demokrasiye kavuşturmak dileğiyle hepinizi selamlıyorum" dedi.

Daha sonra proje sorumluları olan Sedat Binici, Gülten İldaş ve Haluk Arslan birer konuşma yaparak projeyle ilgili bilgiler verdiler. - MUŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avrupa Birliği Varto Muş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (REAL MADRİD-CADİZ) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title