Haberler

Van Valisi Özdemir Çakacak İşgem'i Ziyaret Etti

Van Valisi Özdemir Çakacak Eşi Kevser Çakacak ile Birlikte İş Geliştirme Merkezi'nde (İşgem) Üretim Yapan Gümüş Savatçılığı İşleme Atölyesinde İncelemelerde Bulundu.

Van Valisi Özdemir Çakacak eşi Kevser Çakacak ile birlikte İş Geliştirme Merkezi'nde (İŞGEM) üretim yapan gümüş savatçılığı işleme atölyesinde incelemelerde bulundu.

İŞGEM ziyaretinde Koordinatör Mahmut Gedik tarafından karşılanan Vali Özdemir Çakacak ve eşi Kevser Çakacak önce idari binanın alt katında bulunan ve firmaların yaptığı ürünleri inceledi. İŞGEM'de imal edilen ürünleri beğendiğini ifade eden Çakacak, daha sonra eşiyle birlikte SRAP'tan aldıkları krediyle iş yeri açan Urartu Gümüş'ün işleme atölyesini ziyaret etti. İşletme sahibi Erhan Çelik tarafından karşılanan Vali Özdemir Çakacak ve eşi Kevser Çakacak atölyede yapılan gümüş savatçılığı ürünlerini inceledi.

Gümüş takılar ve satışlar hakkında Vali Özdemir Çakacak'a bilgiler veren işletme sahibi Erhan Çelik, işlerinin iyi olduğunu, yurtdışına gönderilmek üzere İstanbul'dan 100 kilogramlık bir sipariş aldıklarını ancak malzeme almak için nakit sıkıntısı çektiklerini söyledi. Nakit sıkıntısını çözmek için çeşitli bankalarla görüştüklerini dile getiren Çelik, İŞGEM Koordinatörü Mahmut Gedik'in desteğiyle özel bir bankadan kredi almak için görüşmelerinin devam ettiğini belirtti.

İşletmenin Van için önemli olduğunu vurgulayan Vali Özdemir Çakacak ise, ellerinden gelen her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

(Eİ-MET-Y) 07.06.2008 15:32 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title