Haberler

Türk Dünyası Okul Sporları Federasyonu, Eskişehir'de Kurulacak

Eskişehir Valisi Tuna: "Türk Dünyası Okul Sporları Federasyonu kuracağız. Merkezi Eskişehir'de olmak üzere öyle bir niyetimiz var. Başarılı olursak, birlik beraberlik için Türk dünyası ülkelerinin bir araya gelmesi için bir zemin olacak"

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, "Türk Dünyası Okul Sporları Federasyonu kuracağız. Merkezi Eskişehir'de olmak üzere öyle bir niyetimiz var. Başarılı olursak, birlik beraberlik için Türk dünyası ülkelerinin bir araya gelmesi için bir zemin olacak" dedi.

Vali Tuna, gazetecilere yaptığı açıklamada, Eskişehir'in bir marka olması için çalıştıklarını belirterek, Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Osmangazi Üniversitelerine, verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

"Bu hikaye bitmiyor, bitmeyecek" diyen Tuna, şöyle konuştu:

"Türk Dünyası Okul Sporları Federasyonu kuracağız. Merkezi Eskişehir'de olmak üzere öyle bir niyetimiz var. İnşallah başarılı olursak, birlik beraberlik için Türk dünyası ülkelerinin bir araya gelmesi için bir zemin olacak. Bunun merkezinin Eskişehir olması çok önemli. Biz Eskişehir'de güzel bir alt yapı oluşması için bundan sonra da devam edeceğiz. 'Türk Dünyası Kültür Başkenti' markası olarak. Eskişehir daha da tanınır, bilinir hale gelecek. Bunun için alt yapıyı birlikte oluşturmamız gerekiyor. Hem kurumsal alt yapı hem de fiziksel alt yapı, yani binalarımızla, konaklama tesislerimizle, mutfağımızla, hizmet sektöründeki eğitimli insanımızla, üniversitelerimizdeki çağdaş eğitimle bunların hepsinin tek tek önemi var. Bunların hepsi için özel gayret gösterip, birbirini tamamlayacak şekilde tabiki devletimizin ilgili kurumların desteğiyle bunun alt yapısını oluşturacağız."

Bu konuda özellikle milli eğitim ve gençlik spor alanlarındaki kurum ve kuruluşlara büyük görevler düştüğünü anlatan Tuna, üniversitelere de bu konuda güvendiğini ifade ederek, "Bu uzun bir yolculuk, tek tek tuğla koyuyoruz. Bize düşen çalışmak, gayret göstermek. Eskişehir bu işin merkezi olacak" diye konuştu. - Eskişehir

Kaynak: AA / Yerel

Anadolu Üniversitesi Güngör Azim Tuna Osmangazi Eskişehir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

2 Mayıs hangi burç? 2 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 2 Mayıs tarihi hangi burç olur? BU AKŞAM HANGİ DİZİLER VAR? 2 Mayıs TV yayın akışı! Bugün hangi diziler yayınlanıyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 2 Mayıs Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Survivor Yasin elendi mi? Dün akşam Survivor'a kim veda etti? Survivor eleme adayları kim oldu? 2 Mayıs Survivor'da potaya kim girdi? Survivor'da kim elendi? Survivor'da dün kim veda etti? 2 Mayıs Survivor elenen isim! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 2 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Resmi Gazete bugün (2 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 2 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title