Haberler

Trafikte Yeni Dönem ve Trafik Adabı Semineri

Erzurum’da, Direksiyon usta öğreticileri ile Trafik öğretmenlerine yönelik, ‘’Trafikte yeni dönem ve Trafik Adabı’’ konulu eğitim verildi.

Erzurum'da, Direksiyon usta öğreticileri ile Trafik öğretmenlerine yönelik, "Trafikte yeni dönem ve Trafik Adabı" konulu eğitim verildi.

10 gün sürecek olan, hizmetiçi eğitim programı başlarken, bu dalda çalışan tüm öğretmen ve usta öğreticilerin ücretsiz olarak katılabilecek.

Kişi sürücü belgesini alsın sonra nasıl olsa öğrenir devrinin kapandığını ifade eden Doğu Anadolu Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu Başkanı M. Alparslan Dumlu, Trafik adabının Trafik içinde, sorumluluk, yardımlaşma, tahammül, nezaket ve saygı, feragat ve fedakarlık, sabır gibi değerlere sahip olabilme yetisi olarak tanımlanmak olduğunu söyledi.

Dumlu,"Ülkemizde yaşanan trafik kazalarına ve bu kazaların sonuçlarına değindikten sonra, eski zihniyet olarak tanımladığı "Kişi sürücü belgesini alsın sonra nasıl olsa öğrenir." devrinin kapandığını, bunun yerine "önce öğrensin sonra sürücü belgesini nasıl olsa alır. Döneminin başladığını, bu doğrultuda köklü bir zihniyet değişikliğine gidildiğini ve yapılan değişikliklerin, trafik kazalarının azaltılmasında önemli ölçüde etkisinin olacak. Sürücü Kurslarında zorunlu olarak anlatılacak olan Trafik Adabı dersini bugüne kadar yapılmış en gerekli ve en büyük yenilik. Trafik adabı; Trafik içinde, sorumluluk, yardımlaşma, tahammül, nezaket ve saygı, feragat ve fedakarlık, sabır vb. değerlere sahip olabilme yetisi olarak tanımlanmaktadır. Programımız; adap ve trafik, trafikte temel değerler, empati ve iletişim, tırafikte bulunan diğer faktörlerin sürücü davranışlarına etkisini içerecek olup, yazılı kurallara uyma denetim ve ceza korkusu olmadan ve yazılı olmayan ve trafik içerisinde karşılıklı anlayış ve empati gerektiren davranışları oluşturma ve bu davranışları alışkanlık haline getirebilmeyi amaçlamaktadır. Birlikte yaşam, yardımlaşma olmadan sürdürülmesi zor bir hale gelir. Trafik ortamı, tüm yol kullanıcılarının birlikte hareket ettiği, birbirinin olumlu ya da olumsuz davranışlarından etkilendiği bir ortamdır. Bir kişinin olumlu ya da olumsuz bir davranışının tüm yol kullanıcılarını aynı şekilde etkilediği bu ortamda, değerlerimizin ne kadar önemli olduğu açıktır. Asla unutmayın iyilik eden iyilik bulur. Yapılan değişiklikler ve başarılı çalışmaları için, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğüne teşekkür ediyorum" dedi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erzurum Dumlu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title