Haberler

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Hakkan Açıklaması

"AOÇ arazisi üzerinde hayvansal ve bitkisel üretim yapmak yerine, halkın dinlenebileceği alanlarının artırılması gerekmektedir"

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Ali Hakkan, "Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi üzerinde hayvansal ve bitkisel üretim yapmak yerine, ağaçlandırmaya ağırlık vererek, halkın dinlenebileceği alanların artırılması gerekmektedir" dedi.

Hakkan, Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nde düzenlenen kent gündemi toplantısında, Sayıştayın, AOÇ raporunda kendilerini haklı çıkaran ifadeler yer aldığını söyledi.

AOÇ arazisinde ciddi alan kayıpları olduğunu savunan Hakkan, şöyle konuştu:

"Sayıştay 2012 AOÇ raporundaki ifadelere göre, AOÇ'nin, bugün önemi daha da artmıştır. AOÇ, kent merkezinde tamamı bir bütün halinde ve tek başına arazi varlığına sahip olması, kent halkının dinlenme ihtiyaçlarını karşılama bakımından önem kazanmıştır. AOÇ arazisi üzerinde hayvansal ve bitkisel üretim yapmak yerine, ağaçlandırmaya ağırlık vererek, halkın dinlenebileceği piknik, mesire, park vb. alanların artırılması gerekmektedir."

Hakkan, söz konusu alana, Başbakanlık hizmet binası yapılmasını da eleştirdi. - Ankara

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title