Haberler

Tepal Taklitçilere Göz Açtırmayacak

Avrupa Palet Üreticileri Birliği (EPAL) Türkiye Ulusal Komitesi olan Tüm Epal Palet Üreticileri Kalite Derneği (TEPAL), üyelerini taklit üreticiler ile EPAL standartlarına uymayanlara verilecek cezalar hakkında bilgilendirdi.
İzmir Ege Palas...

Avrupa Palet Üreticileri Birliği (EPAL) Türkiye Ulusal Komitesi olan Tüm Epal Palet Üreticileri Kalite Derneği (TEPAL), üyelerini taklit üreticiler ile EPAL standartlarına uymayanlara verilecek cezalar hakkında bilgilendirdi.

İzmir Ege Palas Otel'de yapılan toplantıda, EPAL ve TEPAL'in hukukçuları, dünyanın en güvenilir ahşap paletleri olan EPAL markalı paletleri, lisans almadan üretenlerin ürünlerine görüldükleri yerde el konulacağına, ayrıca marka ihlali ve tazminat davaları açılacağına dikkat çekti. Hukukçular, EPAL'in standartlarına uymayan lisanslı üreticilere de dava açılacağını belirterek, "EPAL teknik şartnamesinde tarif edilen şartları yerine getirmeyenler hakkında da ceza ve tazminat davaları açılacak" uyarında bulundular.

TEPAL Başkanı Akın Balcıoğlu da toplantıda yaptığı konuşmada, EPAL paletlerin dünyanın bütün ülkeleri tarafından en güvenilir ürün taşıma elemanı olarak kabul gördüğünü belirtti. Balcıoğlu, "Bu güvenin altında 45 yıllık tecrübe ve koyduğumuz standartlar var. EPAL paletlerde kullanılan ağaçlar, çiviler ve ağaç ölçüleri bütün dünyada aynıdır. Taklitçiler ise bu standartları yerine getirmeyip haksız rekabete yol açıyorlar. Sayıları çok fazla olmasa da bazı lisanslı üreticilerimiz de rekabet uğruna standart dışı üretim yapıyor. EPAL ve TEPAL tarafından yetkilendirilen hukukçularımız her iki durumda da haklarımızı korumak için gerekenleri yapacaklar" dedi.

Akın Balcıoğlu, EPAL palet kullanan firmaların satın alma sorumlularının da ocak ayında düzenlenecek bir seminer ile bilgilendirileceğini söyledi. EPAL teknik müdürü ve yöneticilerinin de katılacağı bu seminerde, EPAL palet kullanan işletmelere taklit veya standart dışı ürünü nasıl tanıyacakları ve bu tarz ürünleri kullanmanın ne gibi tehlikelere yol açacağı konularında bilgi verileceğini söyledi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye İzmir Ege Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title