Haberler

TBMM Madencilik Araştırma Komisyonu Üyeleri Diyarbakır'da

TBMM Madencilik Araştırma Komisyonu Üyeleri, Diyarbakır'da Madencilik Sektörü Temsilcileriyle Görüşerek, Sektörün Sorun ve Taleplerini Dinledi

TBMM Madencilik Araştırma Komisyonu üyeleri, Diyarbakır'da madencilik sektörü temsilcileriyle görüşerek, sektörün sorun ve taleplerini dinledi.

Madencilik sektöründeki sorunların ve alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla oluşturulan, AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Altan Karapaşaoğlu başkanlığındaki TBMM Madencilik Araştırma Komisyonu üyeleri, Mardin'den Diyarbakır'a geldi.

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu tarafından Dedeman Otel'de verilen yemeğe katılan komisyon üyeleri, daha çok mermer sektörü temsilcilerinden oluşan madencilik sektörü temsilcileriyle bir araya geldi.

Komisyon Başkanı AK Parti Bursa Milletvekili Karapaşaoğlu, sorunları dinlemek için bölgede bulunduklarını belirterek, gezi ve incelemelerin sonucunda bir değerlendirme yapacaklarını söyledi.

Daha sonra, sorunlarını ve taleplerini dile getiren sektör temsilcileri, 'Madencilik Bakanlığı' kurulması gerektiğini belirterek, ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi) raporu konusundaki uygulamaların ilden ile değişebildiğinden yakındı.

Madenciler, ÇED raporu çıkarmak için çok sayıda kurumu dolaştıklarını ve bu konudaki kurumların tek çatı altında birleşmeleri gerektiğini kaydetti. Sektör temsilcileri, taleplerini içeren raporları daha sonra komisyon üyelerine sundu.

Toplantıya, Vali Hüseyin Avni Mutlu'nun yanı sıra Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Galip Ensarioğlu, Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl, Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Alican Ebedinoğlu, Mermerciler Oda Başkanı Zeki Tutal ile bazı maden sahası işletmecileri katıldı.

Komisyon üyeleri, yemeğin ardından Ankara'ya hareket etti.

(İC-GÜR-GKH) - DİYARBAKIR

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title