Haberler

TBMM'de Aşkale Gündemi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Çevre Bakanlığı Bütçesi görüşmelerinde Aşkale Güllüdere Alibey Mezrası yapılaşma sorununu dile getiren AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, bu kez de TBMM Genel Kurulu’nda Aşkale’yi gündeme getirdi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Çevre Bakanlığı Bütçesi görüşmelerinde Aşkale Güllüdere Alibey Mezrası yapılaşma sorununu dile getiren AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, bu kez de TBMM Genel Kurulu'nda Aşkale'yi gündeme getirdi.

TBMM'DE AŞKALE TARİFİ

Aşkale'yi Erzurum ruhunu tarif ve tefsir eden bir ilçe olarak tanımlayan Milletvekili Aydemir, ilçenin sahip olduğu ekonomik potansiyel ve değerle, bu alanda ufuk ilçe olma yolunda ilerlediğini belirterek, yatırımcıların da dikkatini çekti.

AŞKALE: UFUK İLÇE

Milletvekili Aydemir, 'Erzurum'un ruhunu tefsir, manasını tescil ve temsil eden bir ufuk ilçesi Aşkale, son on dört yılda kaydedilen sosyal ve ekonomik gelişmelerle marka ilçe konsepti olarak adlandırdığımız bir sürece girmiştir. Beşeri sermayesiyle Erzurum'un kaydettiği manevi ve maddi sinerjinin şekillenmesinde bir aktifi ifade eden bu ilçemiz ekonomik değer ve potansiyelleriyle katma değer üretecek imkan ve fırsatların da adresi olma yolundadır.' dedi.

YENİ TEŞVİK SÜRECİ VE AŞKALE

Yeni Teşvik sürecinde kaydedilecek yatırımlar için Aşkale'yi her türlü ekonomik donanım ve altyapısıyla doğru bir adres olarak niteleyen Milletvekili Aydemir, TBMM Genel Kurulu'na seslenerek,

Hükümetimizin 2017 hedefinde belirlediği 2'nci hamle ve teşvik dönemi içinde tarım sektörü öncelikli yatırımların şekillenmesini beklediğimiz Aşkale Erzurum'un kalkınma bereketinin de membası olacaktır. İlin batıya açılan bu tarihi kapısı kentin ekonomik performansı en yüksek 10 il arasına girme hedefinde de öncü ilçeler arasında yer alacak, kamunun yanı sıra sahip olduğu özel sektör tecrübe ve birikimi, ortaya koyduğu kalkınma enerjisiyle ülkenin marka ilçeleri arasına katılacaktır. Bu hale vesile olan Hükümetimize minnettarız.' Diye konuştu.

PLAN BÜTÇE'DE AŞKALE GÜLLÜDERE KÖYÜ ALİBEY MEZRASI GÜNDEMİ

Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi, AK Parti Erzurum Milletvekili Aydemir, 11 kasımda gerçekleşen Çevre Bakanlığı Bütçe görüşmelerinde de Aşkale Güllüdere köyüne bağlı Alibey mezrasını öne çıkararak, yaşanan çevre ve yapılaşma sorunlarına dikkat çekmiş, bu durumu, ' 'Behemehal düzeltilmesi gereken bir uygulamayı dikkate sunmak istiyorum. Özellikle bizim bölgemizde, cari olan, geçerli olan bir hal. Köylere bazı mezraların Bakanlık eliyle imarında yaşanan problem var. Köye müdahale imkanı varken Bakanlık eliyle, mezra konumunda olan herhangi bir yerleşim mekanına bir şey yapılamıyor. Köye mesafesi belli bir kilometrenin üstünde olan mezralara müdahalede sıkıntı var Değerli Bakanım. Bunun bir örneğini yaklaşık bir buçuk yıldır yaşıyoruz biz Erzurum Aşkale özelinde. Güllüdere bir köy, buna bağlı Alibey mezrası var. Orada yaşanan ve çok uzun yıllara sari bir problemi sırf bu mevzuattan dolayı aşamıyoruz. Bunun bir yeni düzenlemeyle gündeme getirilip mezraları ilgili köyle direkt ilişkilendirmek ve bu neviden sorunların kestirmeden çözümünü sağlamak lazım. Bunu da bu vesileyle kayda geçiriyorum. " ifadelerini kullanmıştı. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu AK Parti Erzurum Aşkale Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title