Haberler

Tarsus'ta Neşet Ertaş'ı Anma Konseri

Mersin'in Tarsus ilçe Belediyesi, İçel Sanat Kulübü ve Tarsus Sanat Derneği'nce Neşet Ertaş'ı Anma konseri düzenlendi.

Mersin'in Tarsus ilçe Belediyesi, İçel Sanat Kulübü ve Tarsus Sanat Derneği'nce Neşet Ertaş'ı Anma konseri düzenlendi.

Anadolu Türk Halk Müziği Topluluğu ve Mersin Türk Halk Müziği Öğretmenler Korosunun sahne aldığı ve Şef Osman Nihat Hatipoğlu'nun yönettiği anma konseri sonunda Neşat Ertaş usta rahmet yad edildi.

75.Yıl Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen anma konserine Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, İçel sanat Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Alkar, Tarsus Sanat Derneği Başkanı Nurcan Kayhan, Bahşiş Belediye Başkanı Mustafa Sarı, Yeşiltepe Belediye Başkanı Fikri Tüten, Atalar Belediye Başkanı İsa Yıldız, belediye meclis üyeleri, oda ve dernek başkanları ile çok sayıda türkü severler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İçel sanat Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Alkar "Tarsus'ta böyle bir konser vermek bizi çok heyecanlandırdı. 16 yıldır gönüllülerle ve müzik aşkıyla bugünlere gelen koromuz için gerçekten Neşet Ertaş gibi bir üstadı anmak ve onun türkülerini seslendirmek bizim için büyük bir onur. Bizlerden yardımlarını ve desteklerini esirgemeyen belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

Tarsus Sanat Derneği Başkanı Nurcan Kayhan ise, "Derneğimiz olarak böyle güzel bir etkinliğin içinde yer almaktan onur duyduğumuzu belirtmek istiyorum. Dernek olarak sanatın ve sanatçının yer aldığı etkinlikleri destekliyoruz. Böylesine güzel ve anlamlı bir anma gecesine katılmaktan onur duyuyoruz" ifadesini kullandı.

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tarsus olarak sanat ve sanatçıya büyük önem verdiklerini söyledi. Kocamaz, "Böyle güzel bir gecede büyük üstadı anmak gerçekten bir vefa duygusu. Tarsuslular olarak geçmişe hep sahip çıktık, ülkemiz değerlerine hep sahip çıktık ve kendimize misyon olarak geçmişle gelecek arasında köprü oluşturmayı seçtik. Bu projemizin bir aşamasıdır. Gerçekten büyük üstat Türk Halk Müziği konusunda Türk dünyasına ve bütün dünyaya bir Karacaoğlan, bir Dadaloğlu gibi önder olmuştur. Bizden sonraki nesiller onu aynen o büyük üstatların andığı gibi anacak onun türküleri dillerde dolaşacak hafızalarda bugün yer ettiği gibi bundan sonrada yer edecektir. Türkü dinlemeyen Türk'ü anlayamaz. Dolayısıyla Neşet Ertaş'lar hem beynimizde hem gönlümüzde dünya durdukça yaşayacak ve hepimize bu ülkenin birliği, dirliği ve bütünlüğü konusunda bir tutkal olacak bir harç olacak ve bu ülkeyi Allah'ın izniyle ilanihaye bu vatan topraklarında bir ve beraber olarak yaşatacaktır. Tarsus Belediyesi, İçel Sanat Kulübü ve Tarsus Sanat Derneğinin birlikte düzenlediği bu gece Tarsus'umuz açısından önemlidir. Emeği geçen bütün arkadaşlarımıza, yetkililere, saz heyetine ve değerli öğretmenlerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. En kötü gününüzün türkü sıcaklığında türkü rahatlığında geçmesini temenni ediyorum" ifadesini kullandı.

Neşet Ertaş'ın 21 eserinin seslendirildiği program sonunda koro ayakta alkışlandı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Neşet Ertaş Mersin Tarsus Yerel Haberler

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Bakmadan Geçme

Polis tayinleri ne zaman 2024? #129300 Galatasaray seçimi ne zaman, yarın mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 24 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 24 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 24 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 24 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 24 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 24 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 24 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 24 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım'ın yönetim listesinde kimler var? İşte Aziz Yıldırım'ın yönetim kurulu! Astrolog Meral Türkiye Kupası şampiyonunu bildi mi, Astrolog Meral ZTK tahmini neydi 2024?
İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title