Haberler

Tarihi Sultanhanı'nda 6 Bin Kişilik İftar Yemeği

Güncelleme:

Aksaray'ın Sultanhanı beldesinde, Sultanhanı Kervansarayı'nda hayırsever vatandaşların katkısı ile 6 bin kişiye tarihi halılar üzerinde iftar yemeği verildi.

Aksaray'ın Sultanhanı beldesinde, 800 yıllık tarihi ile Türkiye'nin en büyük kervansarayı olan Sultanhanı Kervansarayı'nda hayırsever vatandaşların katkısı ile 6 bin kişiye yerlere serilen tarihi halılar üzerinde iftar yemeği verildi. Vatandaşlar, yaklaşık bin 500 tarihi el dokuması halı ile hazırlanan yer sofralarında oturarak iftar yaptı.

Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak, Türkiye'de bir ilk olarak yerlere serilen tarihi el dokuması halılar üzerinde toplu olarak iftar yapıldığını belirterek, "Bu organizasyonla aslında tüm dünyaya tarihi Sultanhanımızı tanıtırken, diğer yandan tarihi el dokuması halıların dünyadaki tamir merkezinin Sultanhanı olduğunu vurgulamak istedik. Gerek Türkiye'nin en büyük kervansarayı olan Sultanhanı kervansarayımızla, gerekse dünyada tek olarak aslına ve orijinalliğine uygun olarak halı tamiratı yapılan tek merkez olmamız hasebiyle Sultanhanı'ndaki din görevlisi hocalarımızla böyle bir organizasyon gerçekleştirdik. İftar programımıza yaklaşık 6 bin vatandaşımız katıldı. Bu iftar programımızı geleneksel hale getirerek her yıl daha geniş katılımla ve daha büyük organizasyonlarla devam ettirmeyi planlamaktayız" dedi.

Programda iftar duası yapıldı ve başta Filistin olmak üzere zulüm altında olan tüm dünya Müslümanlarına dua edildi. Daha sonra Kur-an'ı Kerim okundu ve ilahiler söylendi. Programın sonunda yine bir ilk olarak tarihi Sultanhanı Kervansarayı'nın içerisine serilen el dokuması halılar üzerinde programa katılan vatandaşlar Teravih Namazı kıldı. - AKSARAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sultanhanı Türkiye Aksaray Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title