Haberler

Selin yıktığı içme suyu hattı yenilendi

Güncelleme:

Selin yıktığı içme suyu hattı yenilendi Bir aylık çalışma 12 güne sığdırıldı Düzce'de yaşanan sel felaketinde gecesini gündüzüne katarak şehre su vermek için çalışan ekipler kentin su sorununu çözdü.

Selin yıktığı içme suyu hattı yenilendi

Bir aylık çalışma 12 güne sığdırıldı

DÜZCE - Düzce'de yaşanan sel felaketinde gecesini gündüzüne katarak şehre su vermek için çalışan ekipler kentin su sorununu çözdü. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, "Devletin tüm gücü buradaydı. Şu anda Düzce'nin ihtiyacı olan suyun iki katı kadar bir suyu verebiliyoruz" dedi.

Batı Karadeniz Bölgesinde meydana gelen sel felaketinin yaraları sarılıyor. Yaşanan sel felaketinde içme suyu ana haklarının tamamı yıkılarak parçalandı. Yaşananların ilk anından itibaren Düzce'ye su vermek için Düzce Belediyesi ekipleri 7/24 saat esasına göre çalışarak kente su verdiler.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce'nin ihtiyacı olan suyun iki katı suyu tedarik ederek şebekeye verdiklerini belirterek "Düzce sel felaketinden en çok etkilenen kısım içme suyu ana hatları oldu. Sel felaketinde Düzce'ye içme suyu taşıyan ana hatların tamamı uçtu ve biz bu 12 günlük süre içerisinde bütün bu hatların meydana getirdiği zafiyetleri bertaraf ettik. İlk 3 gün içerisinde Düzce'nin yüzde 50'sine su verdik. 6 gün içerisinde ise tamamına su verdik. Bugün ise kurduğumuz sistem ile Düzce'nin ihtiyacı olan suyun iki katı kadar suyu tedarik edip, arıtmaya basabiliyoruz" dedi.

"Su Düzce'nin her bölgesine ulaşıyor"

Düzce'nin içme suyu ihtiyacının karşılanması için ekiplerin tamamının sahada çalıştığını işaret eden Başkan Faruk Özlü "Burada yaptığımız çalışmanın esası bütün birimlerimizi bu konuya yönlendirdik. Sakarya, Kocaeli gibi bölgelerden yardım aldık. Özellikle İller Bankası ve Devlet Su İşleri gibi kurumlarımıza ciddi destek verdiler. Devletin tüm gücü buradaydı. Şu an geldiğimiz nokta Kurban Bayramı ve Düzce'nin hiçbir bölgesine ulaşmayan nokta yok. Düzce'nin ihtiyacı olan suyun iki katı kadar bir suyu verebilecek bir potansiyele sahibiz. Düzce'nin normalde regülatörlerinin arıtma kapasitesi 2 bin 200 metreküp iken şu an da ulaştığımız nokta ise 4 bin 400 metreküp oldu. İhtiyacımızın iki katı fazlasını regülatörde topluyoruz. Arıtmaya basıyoruz ve bunun için gerekli pompa ve boruları tedarik ettik" ifadelerinde bulundu.

Özlü, su ile ilgili yapılan eleştirilerle ilgili olarak ise "Şu andaki yaptığımız çalışmaların sonucuna göre bundan sonra su kesintisi olmayacak. Bizim çalışmalarımız esnasında bazı kesimler tarafından suların geciktiği yönünde eleştiriler yapıldı ama bunlar çalışmalarımızın titizliği ve bu esnada bazı teknik sorunlardan kaynaklandı. 24 saat dilimde tüm ekiplerimiz çaba gösterdi. Bu süreçte suyun Düzceli vatandaşlara ulaşmasına vesile olan tüm ekip arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum" Şeklinde konuştu.

Özlü, Düzce'nin içme suyu için yeni projelerinde olduğunu söyleyerek alanda incelemelerde bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title