Haberler

Soma'daki Maden Faciası

Soma Kaymakamı Atçı: "Müfetiş raporları elimize ulaştı, yarın Işıklar Maden Ocağı'nda üretime yönelik çalışma başlayacak"

Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, Soma Kömürleri AŞ'ye ait kapalı olan Işıklar Maden Ocağı hakkında müfettişlerin olumlu rapor verdiğini belirterek "Müfetiş raporları elimize ulaştı, yarın Işıklar Maden Ocağı'nda üretime yönelik çalışma başlayacak" dedi.

Atçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Maden İşçileri Genel Müdürlüğü Teknik Heyeti ve iş güvenliği müfettişleri tarafından üretime başlanması yönünde olumlu rapor verilen maden ocağı hakkında kendisine ilk olarak sözlü bilgi verildiğini kaydetti.

Raporun yazılı olarak da ellerine ulaştığını kaydeden Atçı, "Müfetiş raporları elimize ulaştı, yarın Işıklar Maden Ocağı'nda üretime yönelik çalışma başlayacak. Jandarmaya bilgi vereceğiz ve madende çalışma yarın hemen başlar" dedi.

Maden ocağında yaklaşık 2 bin 500 işçinin yarın işbaşı yapabileceğini belirten Atçı, daha sonra Soma Kömüleri AŞ'ye ait kapalı olan Atabacası ve Eynez'de de benzer çalışmalar yapılarak üretim faaliyetine sokulabileceğini sözlerine ekledi. - Manisa

Kaynak: AA / Yerel

Bahattin Atçı Soma Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title