Haberler

Siü'de El-Cezeri Sibernetik Araştırma Laboratuvarı Açıldı

Siirt Üniversitesi (SİÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi bünyesinde faaliyet yürütecek olan El Cezeri Sibernetik Araştırma Laboratuvarı'nın açılışı yapıldı.

Siirt Üniversitesi (SİÜ) Mühendislik Mimarlık Fakültesi bünyesinde faaliyet yürütecek olan El-Cezeri Sibernetik Araştırma Laboratuvarı'nın açılışı yapıldı.

Adını robotik ve sibernetik biliminin kurucusu olarak kabul edilen İsmail Ebul İz Bin Rezzaz El Cezeri'den alan El-Cezeri Sibernetik Araştırma Laboratuvarı'nın açılışına Rektör Prof. Dr. Murat Erman, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Galip Bakır, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Şahin, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemalettin Erdemci'nin yanı sıra akademisyenler ve idari personel katıldı.

Erman, SİÜ'da bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip eden, yeniliğe açık bireyler yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Üniversitelerinin hızla geliştiğini ifade eden Erman, "SİÜ, son 2 yılda fiziki gelişmenin yanı sıra benimsediği misyon doğrultusunda teknolojik ve bilimsel gelişmelere de hız vermesi gerçekten çok memnun edici bir durumdur. Çünkü fiziki şartlar ne kadar iyi olursa olsun bilimsel ve teknolojik bir gelişme olmaması durumunda hiç bir değeri olmaz" dedi.

Laboratuvarının koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Musa Ataş da çalışmaları hakkında bilgi verdi. - Siirt

Kaynak: AA / Yerel

Murat Erman Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title