Haberler

Simavlılar Belediyeden Kapalı Pazar Yeri Yapmasını İstiyor

Kütahya’nın Simav ilçesinde Çarşamba günleri kurulan Halk Pazarında, havanın yağışlı olduğu günlerde esnaflarla alışverişe çıkan vatandaşlar zor anlar yaşıyor.

Kütahya'nın Simav ilçesinde Çarşamba günleri kurulan Halk Pazarında, havanın yağışlı olduğu günlerde esnaflarla alışverişe çıkan vatandaşlar zor anlar yaşıyor.

Yağmurun şiddetini artırdığı anlarda perişan olan vatandaşlarla esnaflar belediyeden kendilerini yazın sıcağından kışın da soğuk, yağmur ve kardan koruyacak kapalı Pazar Yeri yapmasını bekliyor.

Simav Halk Pazarının kurulduğu alanın meyilli olması yüzünden yağan yağmur kısa sürede sele dönüşüyor.

Pazar alışverişine çıkan vatandaşlarla esnaflar çevre il ve ilçelerdeki gibi Simav'a da belediyenin Kapalı Pazar yeri yapmasını istiyor.

Özellikle havanın yağışlı olduğu zamanlarda zor anlar yaşayan vatandaşlar, belediyenin turistik ilçeye modern bir Pazar yeri kazandırması halinde insanların daha rahat pazar alışverişlerini yapabileceklerini dile getiriyor.

Yağışlı havalarda zorluk çektiklerini ifade eden pazarcı esnafından Hüseyin Şimşek, "Bizim de çevremizdeki il ve ilçelerde olduğu gibi kapalı bir Pazar yerimiz olsa böyle yağmurlu günlerde perişanlık çekmeyiz. Belediyenin Simav gibi büyük bir ilçeye yakışacak şekilde kapalı bir pazar yeri kazandırması hem esnaflar hem de alışverişe çıkman vatandaşlar için en büyük hizmet olacaktır" şeklinde konuştu.

Pazarcı esnafından Şerif Ulukanlı, "Böylesine sağlıksız bir ortamda alışveriş yapan da ürün satan da perişan oluyor. Simavlılar turistik ilçelerine 30 Marttaki yerel seçimde AK Partiden büyük umutlarla Belediye Başkanı seçilen Süleyman Özkan'dan öncelikli olarak Kapalı bir Pazar Yeri yapmasını bekliyor" diye konuştu. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kütahya Simav Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title