Haberler

Simav Şenlendi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine katılmak üzere belediyenin davetlisi olarak Azerbaycan ve Makedonya'dan gelen 49 öğrenci ilçeyi şenlendirdi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerine katılmak üzere belediyenin davetlisi olarak Azerbaycan ve Makedonya'dan gelen 49 öğrenci ilçeyi şenlendirdi.

Belediye Başkanı Kasım Karahan yabancı uyruklu 49 öğrenci ile birlikte öğretmen ve ailelerinden oluşan 65 kişilik kafileyi 4 gün boyunca belediyenin davetlisi olarak Simav'a misafir edeceklerini bildirdi.

Yabancı uyruklu öğrencilerin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında Simav'da düzenlenecek çeşitli etkinliklere katılarak ülkelerinin halk oyunlarını sergileyeceklerini dile getiren Başkan Karahan, "Simav tarihinde üçüncü kez yabancı uyruklu öğrenciyi misafir ediyoruz. Öğrenciler hemşerilerimiz tarafından evlerde, aileleri ve öğretmenleri de belediyemizin davetlisi olarak Eynal Kaplıcalarında konuk edilecek" dedi.

Karahan, yabancı öğrencilerin gönüllü vatandaşlar tarafından evlerde misafir edilmesinin ilçenin yurt dışında tanıtımına büyük katkı sağlayacağına inandığını bildirdi.

Ülkelerinin folklor ve kültürünü tanıtacak olan misafir öğrencilere, Simavlı öğrencilerin de Türk örf ve adetlerini ve misafirperverliğini tanıtma imkanı bulacağını ifade eden Başkan Karahan, "Bu yıl üçüncü kez düzenlediğimiz programda Simavlı öğrencilerimizin dünya çocuklarıyla kaynaşmasını hedefliyoruz. Değişik kültür ve yaşam tarzlarını öğrenme imkanı sunan etkinlik geçtiğimiz yıllarda oldukça beğenildi. Evlerinde yabancı öğrencileri ağırlayan hemşerilerim misafirlerini gözyaşlarıyla uğurladı" dedi. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kasım Karahan Azerbaycan 23 Nisan Simav Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title