Haberler

Simav'da Makine ve Dişli Üretimi

Kütahya'nın Simav İlçesinde Kereste Fabrikalarında Kullanılan Hızar Makinelerinin Testere ve Bıçkılarını Çaplayarak Bileyen Çap Makinesi ile Sanayi Alanındaki Değişik İş Makinelerine Ait Plastik ve Demir Dişli Üretimi Yapılıyor.

Kütahya'nın Simav ilçesinde kereste fabrikalarında kullanılan hızar makinelerinin testere ve bıçkılarını çaplayarak bileyen çap makinesi ile sanayi alanındaki değişik iş makinelerine ait plastik ve demir dişli üretimi yapılıyor.

Simav Sanayi Sitesi'ndeki işyerlerindeki torna, freze, azdırma, dik planya ve taşlama makineleriyle 2 usta ve 4 teknisyen ile birlikte 20 yıldan bu yana ürettikleri çap makinelerini iç piyasanın yanı sıra Bulgaristan başta olmak üzere Ukrayna ve Romanya'ya ihraç ettiklerini belirten Erdoğmuş Makine Sanayi'nin sorumlusu Davut Erdoğmuş (45), "Çap makinelerimizi 200 dolardan dışarıya ihraç ederek ülkemize döviz kazandırıyoruz. Dişlileri de iç piyasaya sunuyoruz" dedi.

1987 yılından bu yana ürettikleri çap makinesi ve dişlilerle yöredeki kereste fabrikalarına çeşitli alet ve ekipmanlar ürettiklerini ifade eden Davut Erdoğmuş, "Küçük çaplı bir sanayici olarak bir yandan yöremizdeki fabrikalara çeşitli alet ve ekipman desteği sağlamaya çalışırken bir yandan da modernleşmeyi ve gelişmeyi takip edip çap makinesi üreterek ihracata başladık. Ürettiğimiz çap makineleri dış ülkelerde büyük rağbet görüyor. En büyük amacımız seri üretime geçmek. Kabuğumuzu yırtmak ve tamamen

dışa açılmak istiyoruz. Bunun için çalışma başlattık" diye konuştu.

(MY-EFE-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title