'Silifke'de Tarımsal Üretim ve Dalyan Balıkçılığı' Paneli
Mersin Üniversitesi (meü) Silifke Meslek Yüksekokulu'nda, 'Silifke'de Tarımsal Üretim ve Dalyan Balıkçılığı' Konulu Panel Düzenlendi
Mersin Üniversitesi (MEÜ) Silifke Meslek Yüksekokulu'nda, 'Silifke'de tarımsal üretim ve Dalyan Balıkçılığı' konulu panel düzenlendi.
Öğretim görevlisi Şanser Delioğlan, okulun toplantı salonundaki panelde yaptığı konuşmada, Silifke'deki dalyanlarda yılan balığı, kefal, çipura ve sazan balığı avlandığını söyledi.
Mavi yengecin yaşam alanlarından birinin Silifke olduğunu ifade eden Delioğlan, ' Sahilimizde 632 canlı türünün yaşadığı tespit edilmiş ve bunlardan deniz kaplumbağaları uluslararası öneme sahiptir. Bunun yanı sıra 441 bitki türü de Silifke'de yaşamına devam etmekte' dedi.
Dalyan alanlarında karşılaşılan başlıca sorunlara da değinen Delioğlan, şöyle konuştu:
'Tarım faaliyetleri sonucu suların kirlenmesi ve bu suların drenaj kanalları ile göllere gönderilmesi en önemli sorunlarımızın başında yer alıyor. Kullanılan tarım ilaçlarının deltadaki toprağı kirletmesi, evsel ve kentsel atıkların arıtılmadan deltaya taşınması, kıyı erozyonu da diğer sorunlarımız. İlerleyen süreçte ciddi sorunlara yol açacak bu sorunların çözümü noktasında harekete geçilmesi gerektiğine inanıyorum.'
Yöneticiliğini MEÜ Silifke Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Levent Son'un yaptığı panele, çok sayıda öğretim görevlisi ve öğrencinin yanı sıra balıkçılık sektörünün temsilcileri de katıldı.
(HAS-KRM-YLZ) - MERSİN