Haberler

Sıcağa Dayanamayan Derelere Koştu

Türkiye’nin en sıcak illeri arasında yer alan Aydın’da 45 dereceye ulaşan sıcağa dayanamayanlar serinlemek için ağaç diplerine ve derelere akın ediyor.

Türkiye'nin en sıcak illeri arasında yer alan Aydın'da 45 dereceye ulaşan sıcağa dayanamayanlar serinlemek için ağaç diplerine ve derelere akın ediyor. Özellikle hem oruç tutup hem de çalışmak zorunda olanlar mesaiden sonra iftar saatini serin yerlerde bekliyor.

Meteoroloji verilerine göre 1940 yılından sonra kaydedilen en yüksek sıcaklığın 76 yıl sonra kaydedildiği belirtilirken adeta çöl sıcaklarının yaşandığı Aydın'da gündüz saatlerinde deyim yerindeyse hayat duruyor.

Aydın Valiliği tarafından kronik rahatsızlığı bulunanlar ve hamilelerin idari izinli sayıldığı Aydın'da vatandaşlar İkizdere Barajı'nın kapaklarından sızan su ile serinlemeye başladı. Şehir merkezinde sıcaklık 45-50 derece hissedilirken vatandaşlar şehirden 15 kilometre ileride İkizdere Barajı'nın önünde buz gibi suda serinlemenin keyfini çıkarmaya başladı.

Şehir merkezindeki sıcaktan bunalıp İkizdere Çayı'na serinlemeye gelen vatandaşlardan Mehmet Sarıkaya, son günlerdeki sıcaklığa tahammül etmenin çok zor olduğunu belirterek "Şehir merkezi adeta yanıyor. Oruçla birlikte sıcakları tahammül etmek zor oluyor. Biz de işimizi bitirip İkizdere çayına geliyoruz. İftar vaktine kadar burada serinleyip daha güzel vakit geçiriyoruz" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İkizdere Türkiye Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title