Haberler

Şehitkamil Sosyal Tesislerinde Kur'an-ı Kerim Eğitimi Devam Ediyor

Ramazan ayının maneviyatına uygun geçmesi amacıyla Şehitkamil Belediyesi sosyal tesislerde açılan Kur’an-ı Kerim kurslarında eğitimler devam ediyor.

Ramazan ayının maneviyatına uygun geçmesi amacıyla Şehitkamil Belediyesi sosyal tesislerde açılan Kur'an-ı Kerim kurslarında eğitimler devam ediyor. Sosyal Tesislerde açılan kuran kursuna gelen kursiyerler, hocaları nezaretinde, İslam'ı ve Kur'an-ı Kerimi en iyi şekilde öğreniyor.

Yıl boyunca birbirinden farklı kurs ve etkinliklerle vatandaşların sosyal hayatına renk getiren Şehitkamil Belediyesi yaz dönemi boyunca ise Kuran-ı Kerim kursları düzenleyerek vatandaşların kutsal kitabını öğrenmesine vesile oluyor. Ramazan ayı nedeniyle Girne ve Mevlana Sosyal Tesisinde açılan kuran kursuna gelen kursiyerler, hocaları nezaretinde, Kur'an-ı Kerim öğreniyor. Kursiyerler, bunun yanı sıra her gün öğleden sonra ise, mukabele yaparak Kur'an-ı Kerim hatim ediyor. Kur'an-ı Kerim ve İslam'ı öğrenen genç kursiyerlere ise, eğlenceli ve işaret diliyle eğitim verilerek, İslam'ı eğlenceli bir şekilde öğretmeye çalışıyor. Bu tür eğitimlerle İslam'ı ve Kur'an-ı Kerim'i daha iyi bir şekilde öğrendiklerini dile getiren kursiyerler, "Şehitkamil Belediyemizin sosyal tesislerinde açmış olduğu Kuran kursuna geliyoruz. Burada hocalarımız nezaretinde Kur'an-ı Kerim'i en iyi şekilde öğrenmeye çalışıyoruz. Ayrıca bizlere İslam ile ilgili dini bilgilerde veriliyor. Ders işlediğimizde sıkılmamamız için hocalarımız bizlere eğlenceli bir şekilde dersleri anlatarak, ilahiler, hadisler ve dini bilgiler öğretiyor. Bu şekilde bizlerde hiçbir zaman derslerde sıkılmıyoruz ve daha da istekli bir şekilde derslerimize odaklanıyoruz. Burada dinimizi öğreniyoruz, ahlakı öğreniyoruz, kuranı öğreniyoruz, Peygamber Efendimiz Haz. Muhammed'in (s.a.v) hayatını öğreniyoruz. Hocalarımızdan çok memnunuz. Bizlere böylesine anlamlı bir hizmeti sunan Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu'na ve hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz" dediler.

Kuran kursu hocası hocaları ise, "Burada çocuklarımıza Kur'an-ı Kerim öğretiyoruz. Ayrıca siyer dersleri, dini bilgiler, temizlik ve adap konusunu öğretiyoruz. Çocuklarımız bazen derslerde sıkıldığı için, onlarla oyunlarla, şarkılarla, işaret diliyle hadisleri, ilahileri ve dini bilgileri anlatarak, dersten sıkılmamalarını sağlıyoruz. Bu şekilde çocuklarımız dersleri daha bir istek ve arzuyla dinlemeye özen gösteriyor. Çevrenin geniş ve büyük bir mahalle olması nedeniyle çoklu eğitim vermeye özen gösteriyoruz. Burada sabah ve öğlen grubumuz var. Ayrıca ek olarak mukabelemiz oluyor. Sabah Kuran eğitimimiz bittikten sonra, bayanlara yönelik kuran mukabele çalışmamız oluyor. Öğleden sonra ise yine aynı şekilde öğlenci grubumuza Kur'an-ı Kerim eğitimi veriyoruz" diye konuştular. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şehitkamil Girne Yerel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

TBMM'de ilginç polemik! AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu: Biz saraydan talimat almıyoruz

Bakmadan Geçme

Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şampiyon olan takım Şampiyonlar Ligi'ne direkt gidiyor mu, eleme mi oynuyor? Real Madrid Alaves maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Alaves maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Zaniolo sakatlandı mı, ne zaman sahalara dönecek? Tottenham Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Tottenham M.City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Öğretmenlik Meslek Kanunu nedir, maddeleri nelerdir? Tottenham Manchester City maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Tottenham M.City maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Yasemin Allen kimdir? Yasemin Allen kaç yaşında, nereli?
13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

title