Haberler

Sarıcakaya'nın Kitabını Yazdı

Eskişehir’in Sarıcakaya İlçe Kaymakamı Turan Soğukoluk, bir ilki gerçekleştirerek ilçenin tarihini anlatan bir kitap yazdı.

Eskişehir'in Sarıcakaya İlçe Kaymakamı Turan Soğukoluk, bir ilki gerçekleştirerek ilçenin tarihini anlatan bir kitap yazdı.

Sarıcakaya'nın tarihi, kültürü, doğası, gelenek ve göreneklerine ait bilgileri çalışma ekibi ile birlikte derleyen, fotoğraflayan ve ekibi ile birlikte basıma hazırlayan Kaymakam Turan Soğukoluk, ilçede ilkleri gerçekleştirmeye devam ediyor. Geldiği günden beri kültürel faaliyetlere yoğunlaşan Soğukoluk, Sarıcakaya'nın ilçe olduğu 1958 yılından bu yana ilçeyi tanıtan ve anlatan ilk kitabı yazdı.

"GELECEK NESİLLERE KÜLTÜRLERİN AKTARILMASI ÖNEM ARZ EDİYOR"

Muhtar, öğretmen ve imamlardan bir ekip oluşturarak ilçeye ait somut ve somut olmayan kültürel mirasları derleten ve aynı zamanda video kaydı yaptıran Kaymakam Soğukoluk yaptığı açıklamada, göreve başladığında ilçeyi tanıtan ve anlatan yazılı bir kaynak olmadığını söyledi. Soğukoluk, "Sürekli göç veren bir ilçe olduğumuz için hem kültürel değerlerin derlenmesi hem de gelecek nesillere bu kültürlerin aktarılması önem arz ediyordu. Daha önce de ilçemize ait ilk tanıtım broşürünü hazırlamıştık. Orta Sakarya Vadisi'ndeki verimli topraklar üzerinde yer alan Sarıcakaya'yı tanımak ve tanıtmak amacıyla yazdığımız kitabımızın ilçe halkımıza ve yararlanacak olanlara hayırlı olmasını diliyorum" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sarıcakaya Eskişehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title