Haberler

Samek Sergisindeki Tablo İlgi Odağı Oldu

Sapanca Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Nazire Öztunalı, Sapanca Gölü’nde yaşanan çekilmeyi konu eden protest tablo ile SAMEK sergisinde ilgi odağı oldu.

Sapanca Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Nazire Öztunalı, Sapanca Gölü'nde yaşanan çekilmeyi konu eden protest tablo ile SAMEK sergisinde ilgi odağı oldu.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı SAMEK kursları yıl sonu sergilerini düzenlemeye başladı. Bu kapsamda SAMEK Sapanca Merkez'de Sapanca Belediyesi Düğün Salonu'nda sergi açılışını yaptı. Serginin kurdelesini protokol üyeleri hep birlikte kesti. Sergide, Sapanca Gölü'nde yaşanan çekilmeyi anlatan, çizimini kursiyerlerden Sapanca Kent Konseyi Başkanı Yardımcısı Nazire Öztunalı'nın yaptığı protest tablo da görücüye çıktı. Öztunalı, tabloda Gölden sanayide kullanmak amacıyla su çeken TÜPRAŞ'ı, Sapanca'da bulunan Su Firmalarını ve Sapanca Gölü'nün oluşumunu konu ettiği tabloya boş su petini de eklemeyi ihmal etmedi.

Öztunalı çizdiği yağlı boya tablo hakkında yaptığı açıklamada, "Bu tabloyu çizerken ilk olarak Sapanca'nın efsanesinden yola çıktım. Cenin figürü dört senedir tualimde yalnız duruyordu. Sevgili Gün İrk o figürü çok beğenmişti. Gölün tehlikede olması beni çok üzdü. Bu duruma getiren bileşenlere sitem etmek için oluşum efsanesinin yanına güncel olayları ekledim. Bu tablo ortaya çıktı Belki biraz sanat yolu ile bilinç oluşmasına katkım olur diye düşündüm. İlgi çekmesi doğru düşündüğümü gösterdi inşallah katkı sağlar" dedi. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Sapanca Belediyesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title