Haberler

Safranbolular Feshane'de Buluştu

Güncelleme:

İstanbul Feshane'de bulunan Haliç Salonunda verilen yemekte 200'e yakın Karabüklü ve Safranbolulu bir araya geldi.

Karabük'ün Safranbolu ilçesi belediyesi ve Safranbolu Merkez Camii Yaptırma Derneği'nin ortaklaşa İstanbul Feshane'de bulunan Haliç Salonunda verilen yemekte 200'e yakın Karabüklü ve Safranbolulu bir araya geldi.

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy'un ev sahipliği yaptığı yemeğe; Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Karabük Valisi İzzettin Küçük, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı ve Başkan Vekili Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Safranbolu Kaymakamı Gökhan Azcan, Karabük İl Müftüsü Halil Bektaş, Safranbolu İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk, İstanbul Müftüsü Doç. Dr. Rahmi Yaran ve çok sayıda işadamı ile İstanbul'da yaşayan Karabüklü katıldı. Programın açılışı Mecidiyeköy Merkez Camii İmam Hatibi Ali Derman'ın okuduğu Kur'an-ı kerim ile yapıldı. Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Karabük İl Müftüsü Halil Bektaş, böyle bir organizasyonda bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederken, bu toplantının ayrıca Ekim ayının ilk haftası kutlanan camiler haftası olması nedeni ile de güzel bir zamana denk geldiğini dile getirdi. Camilerin bir toplumun hayat merkezleri olduğunu vurgulayan Bektaş, "Safranbolu, yalnızca Karabük ya da Türkiye'nin değil, dünyanın en kıymetli kültür yerlerinden birisidir. Kültürel köklerimizin de en net yaşandığı ve yaşatıldığı ilçemizdir. Safranbolu'da yapılacak olan külliye gerçekten sosyal hizmet birimleri ile de çok müstesna bir camii olacak. Böyle bir caminin yapılması elbette kolay değil ancak, devlet vatandaş işbirliği içerisinde kısa sürede yapımı gerçekleştirilecektir" dedi.

Bektaş'ın konuşmasının ardından Safranbolu Merkez Camiinin 5 dakikalık tanıtım filmi izlendi. Tanıtım filminin ardından Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, İstanbul'da hemşerileri ile buluşmanın mutluluğu içerisinde olduğunu, Safranbolu adına çok büyük bir yatırım olduğunu belirterek, "İnşallah yapımına başladığımız camii kıyamete kadar dimdik ayakta duracak. Burada toplanma sebebimiz Safranbolu'da yapımı devam eden bu büyük eserdir. Şu ana kadar emeği olan ve bundan sonraki aşamalarda emeği geçecek olan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

Aksoy'un ardından konuşan Kalkınma Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan ise, Safranbolu'da temeli atılan ve inşaatı devam eden Merkez Camii açısından son derece önemli bir toplantıda bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederken, Safranbolu'nun hızla büyüyen ve civardan göç alan bir ilçe konumunda olduğunu söyledi. Safranbolu'yu her yıl yüz binlerce yerli yabancı turistin ziyaret ettiğini, yalnızca ecdat yadigarı eski çarşıyı değil, yeni Safranbolu'yu da gezdiklerini dile getiren Ceylan, şöyle konuştu:

"Dolayısı ile Safranbolulu vatandaşlarımızın, esnafımızın ve turistlerin de ihtiyaçlarını görebilecekleri büyük bir camiye ihtiyaç vardı, çok şükür buna da kavuşacağız inşallah " dedi.

Karabük Milletvekili Osman Kahveci de, geçmişte yapılan ve bu gün hala ayakta dimdik duran camiler ile övündüğümüzü, yarın da gelecek nesillerin Safranbolu'ya yapımı devam eden bu camiye baktıklarında övüneceklerini söyledi. Kahveci, "Devlet ve milletin bir araya gelerek yapacağı bu eserin yine çok kısa sürede tamamlanacağına ve Safranbolu'muza hizmet vermeye başlanacağına inanıyorum. Yapacağınız yardımlar için şimdiden teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Daha sonra söz alan Karabük Valisi İzzettin Küçük; " Atalarımız kendi camilerini kendileri yapmışlar, hatta evlerini yapmadan önce camilerini yapmışlardır. Safranbolu Belediyemiz ve Cami Yaptırma Derneğimiz çok büyük cesaret isteyen büyük maliyetli bir işe girişmişlerdir. Karabük'ü bile aşacak olan maliyeti ile bu işe girişen Başta Başkanımız Sayın Aksoy'u ve Dernek yöneticilerimizi kutluyorum. Bu nedenle Karabüklü hemşerilerimizin daha önceleri yapılan büyük eserlerde gösterdikleri, cömertliği ve alicenaplığı burada da göstereceklerinden hiç şüphem yok. Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığımızın da büyük destek sağlayacağını öğrenerek çok mutlu olduğumuzu belirtmek isterim. Kısa ya da uzun zaman, ne zaman biteceği tamamen bizim elimizde. Bu nedenle maddi manevi destek veren ve bundan sonra verecek olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum."

Camilerin Asrı Saadette olduğu gibi hayatın merkezine yerleşmesi ve fonksiyonelleşmesi ile ilgili bir sempozyumun Diyanet İşleri tarafından başlatıldığını belirten Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Safranbolu'nun her geçen gün biraz daha büyüdüğünü, tüm dünyada tanındığını ifade etti. Safranbolu'nun yaptıkları işlerle gündeme gelen çok değerli işadamları da olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Camiler bir mabet, bir mekteptir, cami kütüphane, misafirhanedir. Bu nedenle camiler hayatın merkezleridir. Safranbolu'ya yapılacak olan bu büyük eser için de Diyanet İşleri Başkanlığı olarak üzerimize ne düşüyorsa bunu boynumuzun borcu olarak görür ve üzerimize düşen görevi seve seve yerine getiririz" dedi.

Program Safranbolu İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk'ün katılımcılara ve destek veren Karabüklülere yaptığı teşekkür konuşması ile son buldu. - KARABÜK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Safranbolu İstanbul Karabük Haliç Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title